Of'ta 19 Eylül Gaziler Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutladı

Of'ta 19 Eylül Gaziler Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutladı

19 Eylül Gaziler günü Of İmam Hatip Lisesi Salonunda düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Of İmam Hatip Lisesi konferans salonunda yapılan etkinliğe Of Kaymakam Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Garnizon Komutanı Onur Yakan, Gaziler, Şehit ve Gazi yakınları, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, 15 Temmuz’da yaşanan FETÖ darbe girişimini değerlendirdi. Başkan Sarıalioğlu, "Bu millet gazi millettir. Halkımız hiç sağına soluna bakmadan, o mesaj verildikten sonra yollara düşerek canını hiçe sayarak tankların önüne yattı. Halkımızın kendi iradesine sahip çıkması, gazi bilincinin ne denli önemli olduğunun göstergesidir. Bizler, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde tarih sahnesinde millet olarak varlığımızı sürdürüyor,  bu vatan toprakları üzerinde onlardan aldığımız güç ve ilhamla, birlik ve bütünlük içinde hayatlarımızı idame ettiriyoruz. Bu toprakları vatan kılan, bugünlere getiren her bir şehide, her bir gaziye, isimleri bilinmeyen tüm kahramanlara şükranlarımızı, minnetlerimizi ifade ediyorum" diye konuştu.

Şehitlerimize rahmet, gazilerimize de sağlık afiyet dileyen Kaymakam Arslan ise; "Ülkemizin zor bir süreçten geçiyor. Birliğimiz, beraberliğimiz ve birbirimizle olan dayanışmamız devam ettiği müddetçe harici ve dahili ne kadar düşman, terör örgütü varsa, o alçak emellerine hiçbir zaman bu topraklarda inşallah ulaşamayacaklardır. Hepimiz millet olarak, tek tek ferd olarak, şehit olmaya da gazi olmaya da aday milletiz. Bununla övünç duyan, şeref duyan, bu şerefle yaşamayı en üstün bir makam olarak değerlendiren bir milletin evlatlarıyız. Dün vazife sizlerdeydi. Rabbim Şehitlerimize, Şehadetini, sizlere de Gazilik unvanını nasip etti. Bir gün inşallah ihtiyaç duyulmaz ama ihtiyaç olursa hepimiz bu göreve şartsız, koşulsuz hazırız. Bunun bir örneğini de 15 Temmuzda isimsiz kahramanlarımız memleketimizin her tarafında göstermişlerdir. İnşallah Memleketimiz bu zor günleri aşar, aşacak güçtedir. Bu inançtayız ve daha güzel günleri ülkemizde huzur, barış, kardeşlik içerisinde bir arada yaşarırız. Katıldığınız için çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Program İmam Hatip Lisesi Öğrencileri tarafından hazırlanan program ile sona erdi.