Of'ta İlköğretim Haftası kutlandı

Of'ta İlköğretim Haftası kutlandı

Ülkemizde her yıl okulların açıldığı hafta İlköğretim Haftası olarak kutlanıyor. Bu kapsamda Of’ta da İlköğretim Haftasını kutlamak için kutlama programı düzenlendi.

Kutlama Programı birinci bölümü Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu önünde yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’nun Atatürk büstüne çelenk koymasıyla tören başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması, şiirlerin okunmasıyla törenin birinci kısmı sona erdi. Resmi kutlama programı 28 Şubat İlkokulu’nda yapıldı. 28 Şubat İlkokulu’ndaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Okul Müdürü Abdurrahman Yılmaz bir selamlama konuşması yaptı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu haftanın anlam ve önemi için yaptığı konuşmada, "Yeni eğitim öğretim yılının başlamasının heyecanını yaşıyoruz. 7300 öğrenciye 520 kadrolu öğretmenle hizmet vereceğiz. Geçen yıl ilçemizde üstüne koyarak istikrarlı bir başarı artışı yakaladık. Ülkemizin eğitimle kalıcı başarılar elde edeceği düşüncesiyle hareket ederek çok çalışıp daha büyük başarılara ulaşmak istiyoruz. Bu başarı için; öğrenci, öğretmen, veli kısacası hepimize büyük işler düşüyor. Milli Eğitim Temel Kanununda belirlenen hedefler doğrultusunda çalışarak ülkemizin gelecek nesillerini yetiştireceğiz. Akademik çalışmaların yanında sosyal ve kültürel çalışmaları da önemsiyoruz. Bundan sonra da aynı gayret ve inançla çalışacağız. Bu duygu ve düşüncelerle İlköğretim Haftanızı kutlar yeni eğitim ve öğretim yılınızın kazasız, belasız başarılı geçmesini diliyorum" dedi.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu da törende bir konuşma yaptı. Başkan Sarıalioğlu konuşmasında, "Geleceğimizin teminatı yavrularımızla birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bir eğitim gönüllüsü insan olarak her zaman eğitimin ve eğitimcilerin yanında oldum ve bundan sonra da sizlerin yanınızda olacağım. Eğitim ve öğretmen benim için çok önemli olmuştur. Dünyaya bir daha gelsem öğretmen olurdum. Çünkü öğretmen bütün toplum kesimlerini yetiştirendir. Ben de bu güzel ülkemin çocuklarının ve sizlerin yeni eğitim ve öğretim yılınızı kutluyor sizleri Allaha emanet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Of Kaymakamı Eren Arslan da yaptığı konuşmada, "Daha aydınlık ve başarılı Türkiye inşa etmek için eğitimi çok önemli görüyoruz. Atatürk´ün bize hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ancak eğitimle ulaşabiliriz. Devlet olarak bütçe kaynaklarında eğitimin payı her geçen yıl artmaktadır. Her yıl Milli Eğitim Bakanlığının bütçesi diğer bakanlıkların arasında birinci sırada yer alıyor. Çağdaş dünyanın elde ettiği gelişmişlik seviyesinin üzerine çıkmak için de çok çalışmaya ihtiyacımız var.  İlçemizde geçtiğimiz yıllarda elde ettiğimiz başarıların artarak devam edeceğine inanıyorum. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızı çok önemsiyor ve onlar için her türlü çalışmaları yapıyoruz. Ben de yeni eğitim yılınızı kutluyor kazasız belasız, başarılı bir yıl geçirmenizi temenni ediyorum" diyerek konuşmasını tamamladı.

Program, konuşmaların ardından öğrencilerin şiirlerini okumaları, oyunlarını sergilemeleri ve okula yeni başlayan öğrencilere 4. sınıf öğrencilerin çiçek sunmasıyla sona erdi.

Okulun konferans salonunda yapılan kutlama programına Of Kaymakamı Eren Arslan, Garnizon Komutanı Onur Yakan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.