Oktay Saral Oflu öğrencilerle bir araya geldi

Oktay Saral Oflu öğrencilerle bir araya geldi

Of’ta öğrencilerle hayat tecrübelerini paylaşan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Oktay Saral, siyaset hayatındaki başarısından, İslam dünyasındaki gelişmelere kadar birçok konuda önemli mesajlar verdi.

Of Kaymakamlığı ve Of Belediye Başkanlığı öncülüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 10- 11.sınıf öğrencilere yönelik olarak yürütülen “Örnek Kişilerle Kendini Anla Geleceğini Planla” projesi kapsamında Of’un yetiştirdiği önemli siyasetçilerden Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Oktay Saral, öğrencilerle hayat tecrübelerini paylaştı.

Konferansa, Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Of Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen program Oktay Saral’ın kısa hayat hikâyesinin okunmasıyla başladı. Daha sonra kürsüye çıkan Saral, bir çok konuda önemli mesajlar verdi.

TÜRKİYE'Yİ DÖRT PARÇAYA BÖLECEKLERDİ

Eğitimde Of ilçesinin bir marka olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan Oktay Saral, ilim İrfan Yuvası olan Of’un mayasında başarı vardır. Bu nedenle başarısız Ofluya haramdır. Dünya bir kırılma noktasını yaşıyor. Bu yüzden ülkemizin sizlere çok ihtiyacı vardır dedi. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Oktay Saral Öğrencilere birçok nasihatte bulunarak “Ülkemizin geleceği sizlerin omuzlarında yürüyecektir. Öğrencilik yılları çok duygulu ve geleceğini hazırlamanın başlangıcıdır. Bu duygularla, Ülkemize, Milletimize ve Halkımıza olan sevdalıklarınız ön planda olmalıdır. Eğitim yaz boz tahtası değildir, Eğitim geleceğe olan ufkunuzu kaliteli ve nitelikleri ortaya koymak olacaktır. 

Bu yüzden şimdiden gelecekte benim Türkiye’de rolümün yeri ne olacak şekilde süzgeçten geçirerek hazırlanmanızı arzu ediyordum. İlçemizde Eğitim sevdalısı olan Belediye Başkanımız, Kaymakamımız ve kaliteli öğretmenlerimiz var bunlarla iyi bir yere geleceğinize inancın sonsuzdur” önerisinde bulundu.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Saral, “15 Temmuz Darbesi sorusuna, Milletimiz büyük destan yazdı. Ülkemizi dört parçaya bölünmekten kurtardı. Şuanda her cephede istiklal mücadelesi veriyoruz. Verdiğimiz şehitlerin ve gazilerin kanları yerde kalmayacaktır” dedi.

DÜNYA'YA ÖRNEK OLACAKSINIZ

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu yaptığı teşekkür konuşmasında, “Sevgili öğrenciler, burada özne sizsiniz, asıl unsur sizsiniz, her şey sizin için. Bütün uğraşımız, derdimiz, gayemiz sadece sizlere çok daha gelişmiş, kalkınmış bir Türkiye, bir Trabzon, bir Of bırakmak. Onun için biz mücadele ediyoruz.

İçinizden yetişmiş bir evladınız olarak sizlere tavsiyem ancak şudur. Önce kendinizi çok seveceksiniz, kendinizle barışık olacaksınız, kendi iç dünyanızda huzurlu olacaksınız ki, çevrenize, ailenize, ilçenize, ilinize ve ülkenize huzurlu evlatlar yetiştirebilesiniz.

Değerli bir genç kardeşimiz şu soruyu sordu, Of'taki Sosyal donatı alanları yetersiz diye? Evet yetersiz. Daha fazla olması lazım. Biz bunun için çalışıyoruz. Trabzon'un hiçbir ilçesinde olmayan, beklide Türkiye'nin birçok ilçesinde olmayan Olimpik bir Yüzme Havuzumuz olacak. Bu çalışmaların mücadelesini burada bulunan değerli büyüklerimizle ve sizlerin hizmetine sunuyoruz.

Değerli genç kardeşlerim çok çalışacaksınız, birbirinizi çok seveceksiniz, birbirinizle et ve tırnak gibi olacaksınız. Bizim dinimizin emri bu doğrultudadır. Bize dinimiz bütün müminler kardeştir diyor. Siz kardeş olacaksınız, Dünya'ya örnek olacaksınız, Dünya'ya barışı, huzuru, sevgiyi, adaleti sizler getireceksiniz.

Bu vesileyle, bu güzel günde aynı zamanda Aşure Günü'müz var, hepinizi saat 13.30'da Atatürk Bulvarına davet ediyorum. Tekrar tekrar katıldınız için hepinize şükranlarımı arz ediyorum, sizleri Allah'a emanet ediyorum” İfadelerini kullandı.

Teşekkür konuşmalarının ardından günün anısına Başdanışmanı Saral’a Başkan Sarıalioğlu plaket, Kaymakam Arslan da İlkokul diplomasını takdim ettiler.  Saral diplomasını alınca duygularını; “İlçe Milli Eğitim Müdürümüze gerçekten diploma için çok teşekkür ederim. 1978 yılına gittim diplomamı görerek. Bu hediye artık Külliyede odamda önemli bireyde duracak inşallah. O günlerimde, dolayısıyla sizlerde hatırlamış olacağım sevgili çocuklar” sözleriyle ifade etti.