Yrd. Doç. Dr. Zeynep Göktaş'tan kız öğrencilere konferans

Yrd. Doç. Dr. Zeynep Göktaş'tan kız öğrencilere konferans

Of’ta yürütülen “Koza’dan Kelebeğe” projesi kapsamında, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Zeynep Göktaş lise son sınıfta eğitim gören kız öğrencilere konferans verdi.

Of Kaymakamlığı öncülüğünde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği ile ortaklaşa yürütülen “Koza’dan Kelebeğe” adlı “Kız Çocuklarının Okullaştırılması Hibe Programı” kapsamında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Zeynep Göktaş lise son sınıfta eğitim gören kız öğrencilere konferans verdi.

Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu konferans salonundaki programa Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Lise son sınıfta eğitim gören kız öğrenciler katıldı.

Konferansta kendi hayatından örnekler veren Göktaş; “Başarıya ulaşmanın en kolay yolu, yaptığınız işi severek yapmak ve çok çalışmaktır. Öğrencilik yıllarımda başörtüsü yasağı olması nedeniyle liseyi dışarıdan okudum. Dershaneye dahi gitmedim. Ama düzenli ve gayretli çalışarak Hacettepe Üniversitesini kazandım. Sevdiğim, ilgi duyduğum bölüm olan Beslenme ve diyetetik bölümünü bitirdim. Hayalim ve hedeflerimde akademik olarak ilerlemek olduğundan Amerika’da yüksek lisans ve doktora yaptım. Çeşitli laboratuvarlarda çalışmalar yaptım ve fakültelerde ders verdim. 2013 yılında doktoramı tamamlayıp Türkiye’ye döndüm. Başörtüsü yasağının kalkmasıyla Hacettepe Üniversitesinde çalışmaya başladım” dedi.

Soru cevap şeklinde devam eden programın ardından Başkan Sarıalioğlu ve Kaymakam Arslan birer teşekkür konuşması yaptılar.

Başkanı Sarıalioğlu konuşmasında; “Hocamıza teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz hayatlarının baharlarında en güzel çağlarında. Bu yıllarda vereceğiniz kararlarla geleceğimizin mimarı olacaksınız, çok değerli anneler olacaksınız ve çok değerli evlatlar yetiştireceksiniz. Şimdiden her şeyin gönlünüzce olmasını, hayatınızın başarılarla dolu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Sadece hocamızın alanıyla değil, kendisinin çizdiği kariyer planlamasını da dinleyerek güzel ve keyifli dakikalar geçirdiklerini belirten Kaymakam Arslan; “Hayatta her şey istediğiniz gibi olmayabilir. Zorluklarla karşılaşacaksınız. Bazen istediğiniz şeyler gerçekleşmeyebilir. Ancak bize düşen yılmadan, usanmadan, inancımızı kaybetmeden gidilmek istenen yolda yürümek olmalıdır. Sonunda mutlaka ulaşmak istenilen hedefe varacaksınız. Aileniz, ülkeniz, geleceğiniz için bu sorumluluğu taşımanız gerekmektedir” diye konuştu.

Program sonunda Kaymakam Arslan ve Başkan Sarıalioğlu tarafından Göktaş’a plaket takdim edildi.