Başkan Sarıalioğlu, Oflular Ata'sının Yanında ve İzindedir

Başkan Sarıalioğlu, Oflular Ata'sının Yanında ve İzindedir

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of İlçesinde bazı eğitim kurumlarındaki Atatürk Büstlerine ve bahçe duvarlarına yapılan saldırıyı kınadı.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, bu menfur saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanıp hak ettikleri cezaya çarptırılacaklarını belirterek: “Oflular milli ve manevi değerlerine bağlı, Ata’sının yanında ve izindedir. Bu provakatif saldırıyı lanetle ve şiddetle kınıyoruz” dedi.

OFLULAR CUMHURİYETİN KURULUŞUNDA VARDIR

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of halkının Cumhuriyet değerlerine bağlı, onları özümsemiş insanlar olduğunu belirterek: “Of Halkımız Rus İşgali sırasında, Çanakkale Savaşı'nda ve Kurtuluş Savaşı Mücadelesinde gösterdiği kahramanlıklarla destan yazmıştır. Kurulan Müdafa-i Hukuk Cemiyetlerinde, Erzurum Kongresinde ve Cumhuriyet'in ilanında aktif olarak yer almıştır. Oflular Ata'sının ve Cumhuriyet'in yanında yer almaya da devam edecektir” ifadelerini kullandı.

OFLULARI KARALAMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ

Of İlçesinde bazı eğitim kurumlarındaki Atatürk Büstlerine ve bahçe duvarlarına yapılan saldırıyı hiçbir aklı başında Oflunun kabul edemeyeceğini de sözlerine ekleyen Başkan Sarıalioğlu: “Durumdan vazife çıkarmaya çalışanlar bilmeliler ki, millet neyin ne olduğunu biliyor. Boğulması gerekenler kazdıkları çukurlarda boğuluyorlar. Bu işlerden siyasi menfaat umanlar; gaflet, delalet ve hatta ihanet içerisinde olanlardır” şeklinde konuştu.

SUÇLULAR HAK ETTİĞİ CEZAYI GÖRECEKLER

Sarıalioğlu, gerekli adli ve idari çalışmaların başladığını, “Provokasyon amaçlı bu menfur olayı gerçekleştiren fail ya da faillerin tespiti ve yakalanması ile ilgili adli ve idari işlemler titizlikle yürütülmektedir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımıza ve milletçe sevincimize gölge düşürmeye çalışanlar asla başarılı olamayacaklardır. Bu vesileyle, Of'umuzun Trabzon'umuzun ve Ülkemizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Nice Cumhuriyet Bayramlarına Hep Birlikte El, Ele” sözlerine ekledi.