Yağmura rağmen Cumhuriyet’i coşkuyla kutladılar

Yağmura rağmen Cumhuriyet’i coşkuyla kutladılar

Cumhuriyet’in ilanının 93.yılı tüm yurtta olduğu gibi Of’ta da coşkuyla kutlandı.

Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve Oflu öğrenciler yağmura rağmen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programını ve Cumhuriyet Yürüyüşünü coşkuyla gerçekleştirdiler.

Okul bahçelerinde toplanan öğrenciler, kutlamaların yapılacağı Of İlçe Stadına yürüdüler.

Kaymakamlık Makamında Kaymakam Eren Arslan’ın tebrikleri kabul etmesinin ardından protokol üyeleri de Of İlçe Stadındaki programa katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam Eren Arslan ile Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu halkın ve öğrencilerin bayramını kutladılar.

Kaymakam Arslan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Cumhuriyet Koşusunun ardından dereceye giren öğrencilere ve Cumhuriyet Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ödül törenin ardından Cumhuriyet Yürüyüşü yapıldı. Stattan başlayan yürüyüş, Sanayi Caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerinden Belediye önüne kadar devam etti.

Havanın yağışlı olmasına aldırış etmeyen öğrenciler; “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez”, “Her Türk Asker Doğar”, “Vatan Sana Canım Feda” sloganlarıyla ve ellerindeki bayraklarıyla yürüyüşlerini coşkulu bir şekilde yaptılar.

Kaymakam Arslan ve Başkan Sarıalioğlu’nun Belediye önünde yaptığı kısa teşekkür konuşmaları ile program sona erdi.