10 Kasım Atatürk'ü Anma Etkinlikleri Of'ta Gerçekleşti

10 Kasım Atatürk'ü Anma Etkinlikleri Of'ta Gerçekleşti

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yıldönümünde Şehit Ahmet Türkkan Çok Programlı Anadolu Lisesinde düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Şehit Ahmet Türkkan Çok Programlı Anadolu Lisesi salonunda başlayan Atatürk’ü anma programına, İlçe Kaymakamı Eren Arslan, Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Garnizon Komutanı Onur Yakan, Emniyet Müdür Vekili Murat Elkılıç, Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Daire Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda öğrenciler şiirler okudular. Okulun Tarih Öğretmenlerinden İhsan Saral’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Tarih Öğretmeni İmamettin Hanlıoğlu, katılımcılara Atatürk’ün hayatı ve vefatı ile ilgili önemli bilgiler verdi.

45 yıldır 10 Kasım programlarını sunduğunu ifade eden Hanlıoğlu, sinevizyon eşliğinde yaptığı sunumda Atatürk’ün hayatından derlediği önemli bilgileri katılımcılara aktardı.

Allah nasip ederse gelecek yıl 46. Programı yapıp yaş haddinden emekliye ayrılacağını ifade eden Hanlıoğlu, öğrencilerine ve sevenlerine üzücü bir haber verdi.

Atatürk’ü anma programının son etkinliği ise Atatürk’ün son günlerini ve ölümünden sonra naşının taşınma görüntülerini içeren bir slayt gösterimi oldu.