Of'ta Öğretmenler Gününün 35.yılı kutlandı

Of'ta Öğretmenler Gününün 35.yılı kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Gününün 35.yılı, İsmail Yıldırım İlk Okulu’nda düzenlenen resmi kutlama programı ile kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Gününün 35.yılı Of’ta düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İsmail Yıldırım İlkokulu’nun bahçesinde bulunan Atatürk Bütüne İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’nun çelenk sunmasıyla başlayan kutlama programı, okulun konferans salonunda devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ise, yaptığı konuşmada, öğretmenlerin bu ülke için çok önemli ve özel kişiler olduğunu söyledi.

Öğretmenlerin emeklerinin ödenemeyeceğine vurgu yapan Başkan Sarıalioğlu, öğrencilik yıllarında kendisinin eğitiminde emeği bulunan öğretmenlerine teşekkür etti.

Sarıalioğlu, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmen” unvanı verilmesinin yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Öğretmenleri hatırlamak için yılın bir gününü beklemenin doğru olmadığını ifade eden Başkan Sarıalioğlu, "Onları yılda bir güne sığdırmak elbette doğru değildir ve mümkün de değildir. Öğretmenlerimizin bizlerin üzerindeki emekleri ve hakları hiçbir zaman yadsınamaz. Bu nedenle öğretmenlerimizi, her zaman için saygıyla anmak bizim hem manevi, hem de insani görevimizdir" diye konuştu.

Kaymakam Arslan’ın da birer selamlama konuşması yaptığı programda Öğretmenler Günü nedeni ile düzenlenen etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödül takdim edilirken emekliye ayrılan öğretmenlere de plaket ve iftihar belgeleri takdim edildi.

Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin Mesleğe Giriş Yemini yaptığı programda mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına ve kıdemli öğretmenler adına Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Dunay birer konuşma yaptılar.

Programa Kaymakam Arslan ve Başkan Sarıalioğlu’nun yanı sıra Okul Müdürleri, Daire Amirleri, Siyasi Parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.