Kaymakam Arslan'dan Of'a duygusal veda

Kaymakam Arslan'dan Of'a duygusal veda

Muğla’nın Milas Kaymakamlığına atanan Of Kaymakamı Eren Arslan, düzenlenen veda töreniyle Oflulara veda etti.

2012 yılı Ağustos ayında Of Kaymakamlığı görevine atanan Kaymakam Eren Arslan, 4 yılı aşkın süredir görev yaptığı Of’a veda etti.

1 Aralık 2016 tarihinde yayınlanan kararname ile Muğla’nın Milas Kaymakamlığı’na atanan Arslan için Of Belediyesi tarafından bir veda gecesi düzenlendi.

Of Belediyesi Sahil Günbatımı Tesislerinde düzenlenen geceye Sürmene Kaymakamı Oktay Erdoğan, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Garnizon Komutanı Onur Yakan, Of’ Adliyesi’nde görev yapan Hakim ve Savcılar, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, Banka Müdürleri, Fabrika Müdürleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Of Esnafı ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecede konuşan Of Belediye Başkanı Salim Salim Sarıalioğlu; “İlçemizin sorunları ile çok yakından ilgilenen Kaymakamımız ile uyumlu ve seviyeli bir çalışma ortamımız oldu. Kendisinden bir gün bile bu durumdan rahatsız olduğuna şahit olmadım, en zor şartlarda bile yılmadan yorulmadan çalışmıştır, birçok projeyi birlikte yaptık. Hiç unutmayacağımız anılarımız oldu. Hepinizin huzurunda kendisinde helallik diliyorum hakkını helal etmesini istiyorum, yeni görevinde başarılar dileyerek yolu ve bahtı açık olsun, bizden yana hakkımız helal olsun. İlçemize yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum, Of'ta da bir evinin olduğunu buradan hatırlatmak isterim, her zaman burada onu misafir etmekten sevinç duyarız. Kendisini tanıdığım için çok memnumum ve çok özleyeceğimizi söyleyebilirim. Ama dostluğumuz ömür boyu sürecek” ifadelerini kullandı.

Gecede duygulu anlara yaşayan Kaymakam Arslan ise yaptığı konuşmada; “Binlerce yıllık tarihinde pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış, sayısız doğal, kültürel ve tarihi zenginliğe sahip, evliyalar şehri Of’ta yaklaşık beş yıl Kaymakamlık yapmak, şahsım ve ailem için büyük bir onur ve mutluluk vesilesi olmuştur. Bu güzel ve önemli İlçede yaklaşık beş yıl Kaymakam olarak görev yapma onurunu yaşatan Yüce Rabbime şükrediyorum. Rahmetli ecdat Fatih Sultan Mehmet Hanın yadigârı olan bu şehirde görev yaparken, sadece mesleki sorumluluk anlayışıyla değil, aynı zamanda milli bir görev ve kutsal bir nöbet anlayışıyla hizmet etmeye çalıştım. Görev yaptığım süre içerisinde; adil, dürüst, açık, katılımcı, halka yakın, müşfik, duyarlı, birleştirici, pratik ve dinamik bir yönetici olmaya gayret ettim. Her türlü övgüye layık olan bu asil milletin bir ferdi olarak, Aziz Vatana olan borcumuzu asla ödeyemeyiz. Milletimizin emrinde 24 saat vazife bilinciyle çalışan Mülki İdare camiasının bir ferdi olarak taşıdığım bu onurlu sancağı gönül rahatlığıyla Akçakale Kaymakamı olarak görev yapan Eyüp Fırat kardeşime teslim edeceğim. Şahsıma gösterdiğiniz yakın ilgi ve alakayı genç meslektaşımdan esirgemeyeceğinize olan inancım tamdır. Kendisine üstün başarılar diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle sizlere arz-ı veda ederken himayelerinde Of’a hizmet etme bahtiyarlığını yaşadığım, varlığından büyük güç aldığım ve hep yardımlarını gördüğüm İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu bey başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Of Belediye Meclisinin almış olduğu kararla Of’un Fahri Hemşehrisi ilan edilen Kaymakam Arslan’a Fahri Hemşehrilik Beratı Dede Başkan olarak anılan Ballıca Belediyesi’nin Eski Başkanı Hasan Çakır ve Of’un Eski Belediye Başkanı Semahat Sarıalioğlu tarafından takdim edildi.