Başkan Sarıalioğlu'ndan Mekke'nin Fethi'ni Kutlama Mesajı

Başkan Sarıalioğlu'ndan Mekke'nin Fethi'ni Kutlama Mesajı

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Mekke’nin fethinin 1387. Yıldönümü olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Sarıalioğlu mesajında, İslam’ın sancağı altında birleşen ümmetin, kurtuluşun habercisi olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Mekke-i Mükerreme'nin fethinin 1387. Sene-i devriyesini Âlem-i İslam olarak idrak etmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. İslam’ın sancağının altında birleşen ümmetimiz, kurtuluşun vesilesidir. Fetih suresi okunarak, Mekke’nin fethi hâsıl oluyor. Mübarek fethin akabinde, putperestlerin biat ettiği yapılar İsra Suresi’nin 81. Ayet-i kerimesi okunarak devriliyor. Batılların inşa ettiği düzen, hak ‘kın gücüyle derdest ediliyor. Günümüzde, batılların teorilerini imanla tarumar eden ümmetimiz, mazlum beşeriyetin hayır duasıdır. Birlik ve beraberlik normlarımızı perçinleyerek, pekiştirerek muzaffer olacağımıza inanıyorum. Bu vesileyle, Mekke'nin fethinin 1387. Yılı mübarek olsun" dedi.

Şirin ilçemiz Of’umuzu kültür sanat ve sosyal belediyecilik anlayışı ile örnek gösterileceğimiz bir ilçe haline getireceğimize inanıyoruz. Of, yeni yatırımlarla her alanda standartları yükselen bir kent olacaktır. Bu yolda da emin adımlarla ilerliyoruz. Bu duygu düşüncelerle Yeni yılın; barış, kardeşlik ve huzur getirmesini, önümüzde yeni ufukların açıldığı, birlik ve beraberlik içinde daha büyük başarılara imza atacağımız güzel bir yıl olmasını diliyor, Ofluların, gurbetteki hemşerilerimizin, tüm İslam aleminin yeni yılını kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.

baskan-sarialioglundan-mekkenin-fethini-kutlama-mesaji.jpg