Başkan Sarıalioğlu'nun '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' Mesajı

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Sarıalioğlu, mesajında, basın mensuplarının günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi.

Vatandaşların haber alma hakkını sağlayan medya çalışanlarının çok zor şartlar altında fedakârca mesleklerini yaptıklarını ifade eden Sarıalioğlu, şunları kaydetti:

Çağın en dinamik mesleklerinden olan gazeteciliğin, insanlara haber ve bilgi akışı sağladığı gibi, kamuoyunun da vicdanını temsil etiğini anlatırken, "Bu açıdan gazetecilerin, medya etik kurallarını göz önünde bulundurarak haber yapma ve objektif değerlendirmelerle toplumu bilinçlendirme sorumlulukları bulunmaktadır. Dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlayan basın mensuplarının yanı sıra, yerel basın da il ve ilçelerdeki gelişmeler konusunda halkı bilgilendirmekte, ayrıca o bölgenin kültürel ve sosyal gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde görevlerini başarıyla yerine getiren tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, bütün basın şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" diye vurguladı.