Of Belediyesi 13 iş makinesi ile kar mücadelesinde

Of Belediyesi 13 iş makinesi ile kar mücadelesinde

Of’ta etkili olan kar yağışının ardından kar temizleme çalışmalarına başlayan Of Belediyesi, 13 iş makinesiyle ulaşıma kapanan yolları açıyor.

Of’ta 2017 yılının ilk karı etkili oluyor. 26 Ocak Perşembe günü akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, Cuma ve Cumartesi günleri de aralıklarla devam etti.

Yüksek Mahalleler Cuma gününe beyaz örtüyle uyanırken, Of Merkez ise Cumartesi günü sabahına beyaz örtüyle uyandı.

KAR KALINLIĞI 60 CM’Yİ AŞTI

Of Merkezde kar kalınlığı 15-20 santimetre seviyelerine ulaşırken yüksek mahallelerde 60 santimetreyi aştı.

Kar yağışıyla birlikte teyakkuza geçen Of Belediyesi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle 13 iş makinesi ile üç ayrı grupta mahalle yollarını ulaşıma açmak için çalışma başlattı.

Solaklı Vadisi, Baltacı ve İyidere Vadisi ile Balaban Grup güzergahında bulunan Mahallelerin anayollarını ulaşıma açmak için yoğun bir çalışma sergileyen Fen İşleri ekipleri, bir yandan da hastalara ve mahsur kalan vatandaşlara ulaşmaya çalıştı.

KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK

Kar temizleme ve yol açma çalışmalarına gece geç saatlere kadar devam eden Of Belediyesi Fen İşleri ekipleri, Of Merkezde de deniz suyu ile kar temizleme çalışması yapıyor.

Meteorolojinin verilerine göre kar yağışının 1 Şubat Çarşamba gününe kadar devam etmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının en yüksek 4 derece olduğu Of’ta gece sıcaklık -3’e kadar gerileyecek.

68 MAHALLEMİZE HİZMET VRİYORUZ

Tüm iş makinesi ve personelle birlikte çalıştıklarını belirten Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu; “İlçemizi etkisi altına alan kar yağışıyla birlikte tüm makine parkımızı mahallelerimize yönlendirdik. Vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamaması adına ekiplerimizle 7/24 çalışmalarımız sürüyor. Belediyemiz, Trabzon Büyükşehir Belediyemiz ve Karayolları ekiplerinin de destekleriyle birlikte yüksek kesimdeki önem arz eden konumlarda makinelerimiz çalışıyor. 68 mahallemize hizmet vermek için akşam geç saatlere kadar çalışmalara devam ediyoruz ve sabahın erken saatlerinde çalışmalarımızı yeniden başlatıyoruz. Herhangi bir aksaklık yaşanmaması adına çalışmalarımız devam edecektir” dedi.