Of Belediyesi Kar Mesaisine Devam Ediyor

Of Belediyesi Kar Mesaisine Devam Ediyor

Of Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Cumartesi ve Pazar günleri mesai yaparak Of Merkezde kar temizleme çalışması yapıyorlar.

Of’ta etkili olan kar yağışının Of merkezde kar kalınlığı 60 santimetreyi aşarken yüksek mahallelerde ise 150 santimetreyi aştı.

Kar yağışının ardından ulaşıma kapanan yolları yeniden ulaşıma açmak için yoğun bir gayret gösteren belediye ekipleri, zorlu koşullarda yoğun bir mücadele verdiler.

Cenaze, hasta ve düğün olan mahallelerin yollarının açılmasına öncelik veren belediye ekipleri, elektrik kesintilerinin yaşandığı mahallelerde arızaların ivedilikle giderilmesi için arıza ekiplerinin ulaşımına da öncelik sağladılar.

Kar yağışının durmasının ardından Of Merkez’de kar temizleme çalışmalarına başlayan Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Cumartesi ve Pazar günleri mesai yaptı.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu çalışmalarla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “İlçemizi etkisi altına alan yoğun kar yağışı ile birlikte belediye ekiplerimiz ve makine parkımız gece gündüz demeden 68 mahallemize hizmet vermektedir. Çalışmalarda öncelik hasta, yaşlı, engelli, cenazesi ve düğünü olan vatandaşlarımıza verilmektedir. Tüm ekiplerimizle birlikte mağduriyet yaşanmaması için seferber olunmuş durumdadır. Vatandaşlardan ricamız sabırlı olmalarıdır. Yoğun kar yağışı dolayısıyla yollarda sıkıntı yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Belediyede görevli tüm ekiplerimiz kar yağışı başladığından bu ana kadar tüm özverili çalışmalarını vatandaşlarımızın bir yerden başka bir yere ulaşabilmesi için sürdürüyorlar. Bundan böyle de bu çalışmalarına devam edeceklerdir. Ancak yoğun kar yağışından dolayı ilçemizdeki tüm sokaklara girilememiş olabilir. Bu konuda vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Öncelikle yaşamı çok etkileyen yollarda çalışmalarını sürdüren arkadaşlarımız, ardından diğer yollarımızı da açacaklar. Aciliyet durumlarına göre mahallerimiz ve ara yollarımızda yapılacak olan çalışmaları belirledik. Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması için çalışıyoruz. Olası bir kaza durumuna hazırlıklı ekibimize ve vatandaşlarımızın ulaşımı için uyumaksızın çalışan ve de onlara destek olan tüm ekiplerimize çok teşekkür ediyorum. Sert geçen kış ayında karla mücadelede bizlere destek veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na destekleri için çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.