Of'ta 'Okul Sütü' dağıtımına başlandı

Of'ta 'Okul Sütü' dağıtımına başlandı

Milli Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Sağlık bakanlıklarınca ortaklaşa yürütülen "Okul Sütü Programı" kapsamında Of’ta da öğrencilere süt dağıtımına başlandı.

Milli Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Sağlık bakanlıklarının işbirliği içerisinde anaokulu ve ilkokullarda uygulanan Okul Sütü Programı, Of’ta başladı.

İsmail Yıldırım İlkokulundaki 'Okul Sütü Programı'na katılan Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, İlçe Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Barış Çağlar, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Sedat Saral, öğrencilere Okul Sütü ikram ettiler.

Okul Sütü Programı'nda konuşan Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, ilçe genelinde 16 okulda, 2078 öğrenciye yılsonuna kadar haftanın 3 günü süt dağıtılacağını belirtti. Müdür Kabahasanoğlu, okul sütü programının ilkokul çağındaki öğrencilere süt içme, sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırılması için 2011-2012 eğitim öğretim yılında başlatıldığını anımsatarak, programın bu sene 6. yılına girdiğini belirtti. Öğrenci ve velilerin programdan memnun olduğunu dile getiren Kabahasanoğlu, imkânlar el verdiği ölçüde okul sütü programını hem devam ettireceklerini hem de genişleteceklerini söyledi.

İsmail Yıldırım İlkokulunda düzenlenen programda konuya ilişkin açıklamada bulunan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, “Pazartesi günü süt, Salı günü üzüm, Çarşamba günü süt, Perşembe günü üzüm ve Cuma günü tekrar süt olarak bu programı ilçemizde de gerçekleştirilecek. Daha iyi bir Türkiye, daha iyi bir gelecek ancak sağlıklı nesiller ile mümkündür. Sağlıklı nesiller de sağlıklı beslenecek, spor ile uğraşacak ve sağlığını koruyacak. Bu dönemde doğru beslenme alışkanlığının kazandırılması lazım. Beslenme hayatın her alanında olduğu gibi biraz özen, denge ve düzen istemektedir. Bu kazanım hem bizim sağlıklı olmamızı hem de hayatta daha başarılı olmamızı beraberinde getirecektir. Çocuklarınız bize emanettir. Bu emaneti yarınlara çok daha iyi bir şekilde taşıyacağız” diye konuştu.

İlkokul öğrencilerine süt içme alışkanlığı kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunmak, sağlıklı büyüme ve gelişmelerini desteklemek amacıyla ülke genelinde ilköğretim öğrencilerine Okul Sütü ve Kuru Üzüm dağıtıldığını belirten Kaymakam Eyüp Fırat; “2016-2017 Eğitim yılı İkinci dönem başında Belediye Başkanımız ve Bakanlıklarımızın ilçemizdeki temsilcileri ile temsili süt dağıtımını gerçekleştirdik. Bu güzel çalışmada büyük emekleri olan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Bakanlarımıza ve projede emeği olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.