Başkan Sarıalioğlu, 'Bu sistemin adı istikrardır!'

Başkan Sarıalioğlu, 'Bu sistemin adı istikrardır!'

AK Parti Of İlçe Başkanlığının Şubat Ayı İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Başkan Terzioğlu’nun yanı sıra Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Parti Yönetimi, Mahalle Temsilcileri ve üyelerin katılımıyla yapıldı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda güçlük yaşanmasına rağmen yoğun atılımın yaşandığı Ak Parti Of İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ilçe danışma toplantısında konuşan İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu, 16 Nisan’da yapılacak Anayasa değişikliği referandumunda Of’ta yüzde 90 Evet oyu çıkmasını hedeflediklerini açıkladı.

OF’TA ULAŞILMAYAN TEK KİŞİ KALMAYACAK

Gençlik Kolları ve Kadın Kolları başta olmak üzere tüm teşkilat üyelerine, Belediye Başkanına ve Meclis Üyelerine büyük görev düştüğünü belirten Terzioğlu; “Broşürlerimiz hazırlanıyor. 25 Şubat’ta kampanyamız başlayacak. 16 Nisan’a kadar gece gündüz demeden, hafta içi hafta sonu demeden, kar soğuk demeden tüm teşkilatımızla birlikte sahada olacağız. Gidilmedik ev, selam verilmedik esnaf, Of’ta ulaşmadığımız tek bir vatandaşımız kalmayacak. Önceki seçim ve referandum sonuçlarımız her zaman yüzümüzü güldürdü. Of’umuz hep yanımızda oldu. En güçlü şekilde desteğini verdi. İnşallah bu referandumda da bizleri mahcup etmeyecek. Sayın Bakanımıza da güçlü bir destek vermiş olacağız. İnşallah yüzde 90 oranında Evet oyu alacağız” diye konuştu.

BU SİSTEMİN ADI İSTİKRARDIR

Belediye Başkanı Sarıalioğlu ise yaptı açıklamada; “Daha hızlı yürüyeceğimizin ilk adımıdır bu seçim. Bu sistemin tek adı tam bağımsız güçlü Türkiye’dir. Bu sistemin adı istikrardır, tek başına hükümettir. Yasama, yürütme ve yargı demokratik bir ülkenin olmazsa olmazıdır. Bu seçimle yasama sadece yasaları yapacak, bizim yetki vermiş olduğumuz partili Cumhurbaşkanımız da kendi görevini yapacak. Güçler ayrılığı dediğimiz prensip tam yerine oturmuş olacak. Şu aşamada herhangi bir kulvarda birbirimizle atışmamıza, birbirimizi ötekileştirmemize gerek yok, bu partimizin talimatıdır. Birleştirici, yapıcı, sistemin adını ve seyrini iyi öğrenerek bunu aktarmaya çalışalım. Biz zaten marka bir ilçeyiz. Türkiye’nin her yerinde Of adı duyulmuştur. Dolayısıyla bize düşen bu misyonu korumak ve değerini artırmaktır. Bu davaya sizler sahip çıktığınız sürece hem Of hem Türkiye bu davadan alnının akıyla çıkacaktır” şeklinde konuştu.

14 YILDIR YAPILAN SEÇİMLERDEN DAHA ÖNEMLİ

Toplantıya katılamayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, partililere yazılı bir mesaj gönderdi. Bakan Soylu mesajında; “16 Nisan’da oylayacağımız ve inşallah milletimizin evet tercihiyle buluşturacağı teklif, günlük veya duruma göre icat edilmiş bir teklif değildir. Bu teklif milli iradenin hakimiyeti, ülkenin birlik ve beraberliğinin tesisi, operasyonlarla değil, oylarla yönetilen daha güçlü bir Türkiye’yi arzularıyla buluşturabilmek için biriktirilen bütün hayallerin biriktirilmiş halidir. Bunun için 14 yıldır geçirdiğimiz bütün seçimler kadar önemlidir. Bu nedenle sandıklardan evet oyunu ezici bir çoğunlukla çıkarmak zorundayız. Sandıktaki evet haykırışı ne kadar gür çıkarsa bu ülkenin yarınlara ait tam bağımsız Türkiye iddiası o derece güçlü olacaktır. İllaki her oyun peşine düşeceğiz. Ben Ak Parti Trabzon teşkilatının bunu yapacak güçte olduğuna inanıyorum. Bu vesileyle tüm hemşerilerimi en içten saygı ve sevgilerimle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.