Başkan Sarıalioğlu'ndan 'Kurtuluş' Günü Mesajı

Başkan Sarıalioğlu'ndan 'Kurtuluş' Günü Mesajı

Türk’ü Anadolu’dan atmak isteyenlere karşı elde edilen destansı zaferde Ofluların büyük payı var.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Düşman işgaline uğrayan Of'un, 99 yıl önce bugün bayrağına, özgürlüğüne yeniden kavuştuğunu belirten Başkan Salim Salih Sarıalioğlu, Ofluların da bu mücadelede önemli rol oynadığını kaydetti.

28 Şubat 1918'de Of'un vefakâr ve sabırlı insanlarının bağımsızlık mücadelesinde tüm zorluklara rağmen şehirlerine ve vatanlarına sahip çıkma adına mücadelelerini sürdürerek başarıya ulaştıklarını belirten Başkan Sarıalioğlu mesajında, şunları kaydetti;

OFLULAR VATAN TOPRAKLARININ İŞGALİ KARŞISINDA ŞANLI BİR DİRENİŞ GÖSTERMİŞTİR

"Aziz milletimiz şanlı tarihi boyunca vatanına, bağımsızlığına ve milli değerlerine büyük bir aşkla bağlanmış; onlara yönelen her türlü tehdidi varını yoğunu ortaya koyarak bertaraf etmeyi vazife bilmiştir. Milli mücadele yıllarında tüm yurtta yakılan kurtuluş meşalesi 28 Şubat 1918'de Of'umuzu da aydınlatmış, Allah'ın izniyle aziz ecdadımız ve kahraman ordumuz bütünleşerek şehrimizi düşman işgalinden kurtarmıştır. Bu kahraman ecdadın torunları olarak bizlere düşende, onların canlarından aziz bilip şehadet şerbetini içerek bize emanet ettikleri bu cennet vatanı, aynı bilinçle yarınlara taşımak ve gelecek nesillere daha güçlü bir şekilde bırakmaktır. Ağır bedeller ödediğimiz bu topraklar üzerinde Of'u tarihsel güzelliğiyle, zengin doğasıyla, çalışkan ve erdemli insanlarıyla, insana saygılı kent yönetimiyle, çağdaş şehircilik anlayışıyla gelecek yıllara taşımak, bu kurtuluş günlerimizin temel ilkesidir. Tarihe adını altın harflerle yazdırmış Of’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıldönümünü; Türkiye Cumhuriyeti'nin uygar, çağdaş ve aydınlık yüzlü bireyleri olarak gurur ve güven duygularıyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Of Direnişi ile adını altın harflerle tarih sayfalarına yazdıran aziz Kahramanlarımıza minnettarız.

Rabbim bir daha böyle günler göstermesin. Ama tarih tekerrürden ibarettir. Biz uyanık olursak, biz bağımsızlığın hangi bedellerle elde edildiğini iyi fark edersek ve çocuklarımızı da öyle yetiştirirsek tarih tekerrür etmez. Bu vatan 28 Şubat 1918'de "Of Direnişi" ile bize yurt olmuştur. 99 yıl önce nasıl ki istiklal mücadelesi verdiysek bugün de aynı şekilde istiklal mücadelesini vereceğiz.

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın 15 Temmuz gecesinin kahraman şehitleri ile bugüne kadar ülkemizin bekası için bayrağı ve vatanı için gözünü kırpmadan şehit düşmüş tüm aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz ruhları şad olsun. Siz değerli halkımızın tekrar kurtuluş gününüzü kutluyor, bütün hemşerilerimizi kurtuluş programına davet ediyorum" dedi.