Of'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99. Yıldönümü Kutlandı

Of'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99. Yıldönümü Kutlandı

Of’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99.yıl dönümü nedeniyle Mikdat Sarıalioğlu Ortaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen program duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Of’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99.yıl dönümü Of’ta düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlama programı sabah 10.00’ da Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu önünde Atatürk Anıt'ına çelenklerin sunumu ile başladı.

Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Fabrika ve Banka Müdürleri ile diğer zevatın katıldığı törende Kaymakam Eyüp Fırat ve Başkan Salim Salih Sarıalioğlu Anıta Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerini sundular.

Kurtuluş Günü nedeniyle Of Mikdat Sarıalioğlu Ortaokulu tarafından düzenlenen program ise Of Belediye Toplantı Salonunda yapıldı.

Programa Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Daire amirleri, Siyasi Parti İlçe Başkan ve temsilcileri, Sivil Toplum Temsilcileri, Okul, Banka ve Fabrika Müdürleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Başkan Sarıalioğlu yaptı. Sarıalioğlu konuşmada; "Bedeller ödediğimiz bu topraklar üzerinde Of’un şanlı tarihi ve güzelliğiyle, zengin doğasıyla, çalışkan ve erdemli insanıyla, insana saygılı kent yönetimiyle ve çağdaş şehircilik anlayışıyla gelecek yıllara taşımak bu kurtuluş günlerimizin temel ilkesi olmalıdır. Tarihe adını altın harflerle yazdırmış Of’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıl dönümünü Türkiye Cumhuriyeti’nin uygar, çağdaş ve aydınlık yüzlü bireyleri olarak gurur ve güven duygularıyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Rabbim bir daha böyle günler göstermesin, ama tarih tekerrürden ibarettir.  Biz uyanık olursak, biz bağımsızlığımızın hangi bedellerle elde edildiğini iyi fark edersek ve çocuklarımızı da öyle yetiştirirsek, tarih tekerrür etmez" ifadelerini kullandı.

Okul öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu oratoryoda canlandırılan Şehit sahnesi ve ağıtlar programa katılanları duygulandırdı. Törene katılan Şehit Polis Necmi Çakır’ın babası Sıraağaç Mahallesi Muhtarı Fahri Çakır, gözyaşlarını tutamadı.

Öğrencilerin şiirler okuduğu programın final bölümünde okul öğrencileri tarafından oluşturulan Mehter Takımı sahne aldı. Seslendirdikleri birbirinden güzel marşlarla katılımcılara coşkulu dakikalar yaşatan Mehter Takımı, katılımcılardan bol bol alkış aldı.

Kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirildiği törende konuşan Kaymakam Fırat; "Bu necip millet, haksızlık karşısında durdukça, mazlumun, ezilenin yanında oldukça, bu dünyadaki sömürü düzenine, bu dünyadaki ahlaksız düzene karşı çıktıkça daha başına çok çorap örmeye çalışacaklar. O yüzden lütfen 99 sene önce Oflu ağabeylerimizin, atalarımızın yaptığı bu büyük kahramanlığı hikaye gibi dinlemesin bu çocuklar. Bu düşüncelerle bu güzel günümüzü tebrik ediyorum" dedi.

Programın ardından belediye önünde düzenlenen törende Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Mehter Takımı sahne aldı. Protokol üyeleri ve halkın katıldığı törende birbirinden güzel marşları coşkulu bir şekilde seslendiren Mehter Takımı, vatandaşlardan bol bol alkış aldı.