Of'ta Şehitlerimiz Minnet ve Dualar ile Yâd Edildi

Of'ta Şehitlerimiz Minnet ve Dualar ile Yâd Edildi

Of Belediyesi Of’un kurtuluşunun 99. yıldönümünde şehitlerimizi Yürüyüş ve Kur’an Tilavetiyle andı. Etkinlikler herkesin takdirini kazanırken, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, “Özel bir günde olması gerektiği gibi etkinlikler düzenledik” şeklinde konuştu.

Of Belediyesi Of’un kurtuluşunun 99. yıldönümünde anlamlı etkinlikler düzenledi. Gündüz saatlerinde günün anlamına uygun olarak mehteranlı, akşam saatlerinde ise şehitlerimiz için yürüyüş düzenlendi. Son olarak anlamlı günde şehitleri unutmayan Of Belediyesi, şehitlerin ruhuna Of Çarşıbaşı Büyük Camii’nde Kur’an tilaveti gerçekleştirdi.

Belediye önünde toplanan vatandaşlar, Mikdat Sarıalioğlu Ortaokulu Mehter Takımının önderliğinde şehir turu attı.

Kaymakam Eyüp Fırat, Başkan Salim Salih Sarıalioğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ile öğretmen ve öğrencilerin katıldığı yürüyüş, Polis ve Jandarma Trafik ekiplerinin önderliğinde Atatürk Bulvarı, Barbaros Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi üzerinden yürüyerek Belediye önünde son buldu.

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, ülkemiz işgal altındayken namusunu, toprağını ve bayrağını savunmak için muhteşem bir direniş destanı yazan ve unutulmaz kahramanlıklara imza atan şehitlerimizi unutmanın mümkün olmadığını söyledi.

Bir asır değil birkaç asırda geçse o günlerin acısını ve şehitlerimizin kahramanlıklarını Oflu ve Of’un şahsında milletimizin asla unutmayacağını belirten Başkan Sarıalioğlu, “Of’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü nedeniyle milli birlik ve bütünlüğümüzün devam etmesi, şehitlerimizin unutulmaması ve ülkemizin bekası için birlikte dua etmek istedik. Kur’an Tilaveti ile kurtuluş haftasını daha da anlamlı kılmak için harekete geçtik. Ülkemiz ve bizler için canlarını veren aziz şehitlerimize dualarımızı da bu vesileyle yolladık. Ben tekrardan bu ülke, bu vatan ve bu bayrak için göğsünü siper ederek, savaşan ve bu uğurda hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun” dedi.

Of Belediyesi tarafından aziz şehitlerimizin ruhuna okutulan Kur’an tilaveti sonrası vatandaşlara şeker dağıtımı yapıldı.