Of'ta Kutlu Doğum Konferansı

Of'ta Kutlu Doğum Konferansı

Of Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum konferansında KTÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu Oflularla buluştu.

Of Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Kutlama Programı Of Sahil Gün Batımı Tesislerinde yapıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Of Müftüsü Recep Onat yaptı. Of Çarşıbaşı Büyük Cami Müezzini Ömer Tellioğlu Hocanın ilahi okuduğu programda Diyanet işleri Başkanlığının hazırlanan sinevizyon davetlilere sunuldu.

Programın konferans bölümünde KTÜ Trabzon İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen Kutlu Doğum Haftasının bu yıl ki teması olan “Samimiyet” konusunda katılımcılara bilgiler verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığının Kutlu Doğum Haftasının temasının “Samimiyet” olarak belirlenmesinin isabetli olduğunu belirten Aşıkkutlu, “Kendilerini tebrik ediyorum. Samimiyet aslında insan doğmadan başlar ölüme kadar devam eden bir süreçtir. Samimiyet ibadetlerimizi değer katan en önemli özelliktir. Rabbimiz İhlas Suresinde kendini tanıtıyor. İhlaslı olmanın önemini belirtiyor. İmanda ihlas ve samimiyet yoksa nifak vardır. Kuran-ı Kerim ne düğünlerde kızların çeyizinde eşya olsun ne mezarlıkta okunsun ne de evlerde kütüphanelerde bulunsun diye indirilmiştir. Kuran-ı Kerim Allah kelamıdır. Onu almalı anlamalı ve hayatımıza uygulamalıyız. Bugün peygamberi anladığını söyleyenlerin yapacağı en samimi şey sünneti hayatlarına uygulamak olacaktır. İdarecilere karşı samimi olmak lazım. Yanlış yaptıklarında yanlışlarını cesurca söylemek lazımdır. Dalkavukluk için yanlışını doğru dememeli, bedeli ne olursa olsun doğruyu söylemek gerekir. Hz. Ömer gibi yanlış yaptığında onu uyarıcı olan ashabı olduğu için Allaha şükretmek lazımdır. Müslümanlar kendilerine karşı da samimi olmalıdır. Peygamber Efendimiz (SAV) tavsiyelerine uyduğumuzda işini samimice yapan helalinde geçimini sağlayanların yaptıkları da sevaptır. Maalesef Müslümanlar olarak samimiyet sınavını kaybettik. Sınıfı geçmek için samimiyete ihtiyacımız var” diye konuştu. 

Gecenin anısına emekli imamlardan Mehmet Yıldız, Dekan Emin Aşıkkutlu ve Ballıca Belediyesi Eski Başkanlarından Hasan Çakır’a birer plaket takdim edildi.

Yıldız’ın plaketini Trabzon Eski Milletvekili Mehmet Çakıroğlu, Dekan Aşıkkutlu’nun plaketini Of Müftüsü Recep Onat, Başkan Çakır’ın plaketini ise Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu takdim etti. 

Konferansa katılan davetlilere Gül, Kuran-ı Kerim ve çeşitli kitaplar hediye edildi.