İstiklal Marşı'nı güzel okudu, kazandığı altını bağışladı

İstiklal Marşı'nı güzel okudu, kazandığı altını bağışladı

İstiklal Marşı’nın kabulünün 96.yıl dönümü nedeniyle Of’ta düzenlenen İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasında dereceye giren ilkokul öğrencisi Bengisu Demirel, kazandığı ödülü Çocuk Esirgeme Kurumuna bağışladı.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 96.yıl dönümü nedeniyle Of İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması düzenlendi.

Of Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlen programa Kaymakam Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of TEF Dekan Vekili İrfan Acar, Ak Parti Of İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu, MHP Of İlçe Başkanı Hüseyin Ayaz, CHP Of İlçe Başkanı Fatih Kaptanoğlu, Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

MİLLETİMİZİN İNANÇ DESTANIDIR

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu yaptığı açılış konuşmasında; “TBMM tarafından 12 Mart 1920 tarihinde 4 kez ayakta dinlendikten sonra milli marş olarak kabul edilen İstiklal Marşı, milletimizin inanç destanıdır. İstiklal şairimiz Mehmet Akif, kendini vatanına ve milletine adamış büyük bir şahsiyettir. Vatanını, dinini, milletini her şeyden üstün tuttuğunu her yönüyle göstermiştir. Milletin geleceği olan gençlerin de bu şuurda gelişmesini istemiştir” ifadelerini kullandı.

Programda öğrenciler tarafından Mehmet Akif’in şiirleri okunurken bir grup öğrenci tarafından da İstiklal Marşı’nın yazılma sürecini anlatan tiyatro sahnelendi.

BİN 500 ÖĞRENCİ YARIŞTI

İlk, orta ve lise olmak üzere üç kategoride yapılan yarışmaya 1500 öğrenci katılırken okullarında birinci seçilen öğrenciler için ön eleme yarışması yapıldı. Ön eleme yarışmasında ilk üçe giren öğrenciler, kategorilerinde birinci olabilmek için İstiklal Marşını bu kez Jüri ve Protokol üyeleri önünde okudular.

İlkokul kategorisinde 28 Şubat İlkokulu öğrencisi Bengisu Demirel, Ortaokul kategorisinde Cumapazarı Ortaokulu öğrencisi Gülsüm Öztürk ve Lise kategorisinde Solaklı Fen Lisesi Öğrencisi Ahmet Emin Zengin birinci seçildiler.

KAYMAKAM FIRAT ALTINLA ÖDÜLLENDİRDİ

Dereceye giren tüm öğrenciler Of Kaymakamı Eyüp Fırat tarafından altınla ödüllendirilirken öğrencilere ödülleri Kaymakam Fırat, Başkan Sarıalioğlu ve Of TEF Dekan Vekili Acar tarafından takdim edildi.

BENGİSU ÖDÜLÜNÜ BAĞIŞLADI

İlkokul kategorisinde birinci olan Bengisu Demirel, yaptığı hareketle protokol üyelerini duygulandırdı. Bengisu, kendisine hediye edilen altını İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un Milli Marşı yazıp da kazandığı para ödülünü bağışladığı gibi Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışladığını açıklaması protokol üyeleri tarafından alkışlandı.

BİZ GÜÇLENDİKÇE SALDIRACAKLAR

Ödül töreninde konuşan Kaymakam Fırat özellikle gençlere seslendiğini ifade ederek; “15 Temmuz’da ve önceki gece Hollanda’da yaşananları hepimiz gördük. Bu millet güçlendikçe, bu millet doğrunun yanında, ezilenin yanında bir tavır ortaya koydukça bu saldırılar artarak devam edecek. Bu milletin geleceği olarak da bu saldırılarla siz gençler muhatap olacaksınız. Allah kolaylık versin, Allah gücünüze güç katsın” diye konuştu.