Sıtkı Aslanhan'dan Oflu ailelere Aile içi iletişim konferansı

Sıtkı Aslanhan'dan Oflu ailelere Aile içi iletişim konferansı

Oflu ailelere Aile içi iletişim konferansı veren Eğitimci Yazara Sıtkı Aslanhan; Babam bir dakika içinde on kere odaya girip çıksa onunda da ayağa kalkarım. Babası odaya girdiğinde ayağa kalkmayan genç, otobüste de yaşlılara yer vermemek için uyuyor numarası yapıyor” dedi.

Of Belediyesi ve Memur-Sen Of İlçe Başkanlığı öncülüğünde Of’a düzenlenen Aile içi iletişim konferansından Kişisel Eğitim Uzmanı Sıtkı Aslanhan Oflu ailelere çocuk yetiştirmenin yollarını anlattı.

Ailelere ve protokol üyelerine yönelik olarak düzenlenen seminerde Aslanhan, toplum genelinde tüm anne ve babaların düştüğü hatalara, çocuklara karşı yapılması ve yapılmaması gerekenlere değindi. Özellikle samimiyet ve edep kavramlarının altını çizen Aslanhan, aileler tarafından beğeni topladı.

Maskelerle konuşan bir toplum olduk

Her geçen gün ilişklerin samimiyetten uzaklaştığını ifade eden Aslanhan; “Maskelerle konuşan, dolaşan bir toplum olduk. Samimiyetimizi kaybettik. Lütfen samimi olalım” dedi.

Bizi asıl çocuk yetiştirmede kandırdılar

Çocuk yetiştirmede yapılan hatalara değinen Aslanhan; “Bizi asıl çocuk yetiştirmede kandırdılar. Çocuğunuzla arkadaş gibi olun dediler. Meğer bu millete atılan en büyük kazık buymuş. Kızınız veya oğlunuzla arkadaş olmaya kalkarsanız, anne baba saygınlığınızı kaybedersiniz” ifadelerini kullandı.

Çocuklar bizi parmağında oynatıyor

Hayır demenin çocuğun özgüvenine zarar vermediğini belirten Aslanhan; “Bana her istediğimi vermeyen hayat çocuğuma mı verecek. Bugün Türkiye’de anne ve babalar çocuklarına tapıyor. Çocuk anne babasını parmağında oynatıyor. Benim çocuklarımı sevme kriterlerim var. Biz dayaklı bir eğitim sisteminde büyüdük. Peki hangimiz özgüvenimizi kaybettik” ifadelerinde bulundu.

Gençler otobüslerde uyuyor numarası yapıyor

Anne babaya saygının gençlerde giderek azaldığını belirten Aslanhan; “Hiç kimsenin makam ve mevkiniz ne olursa olsun, hiçbirimizin annemiz üzerinde hiçbir hakkımız yok. Üf bile demeyeceksin diyor ayette. Babam bir dakikan içinde on kere odaya girip çıksa onunda da ayağa kalkarım. Ne kaybediyorum Allah aşkına. Babası odaya girdiğinde ayağa kalkmayan genç, otobüste de yaşlılara yer vermemek için uyuyor numarası yapıyor” dedi.

Ergenlik kavramı çıkardılar ülkenin gençlerini diri diri gömdüler

Ergenlik kavramına değinen Aslanhan; “Bir kavram çıkardılar ülkenin gençliğini diri diri gömdüler. Çocuklar artık 14 yaşında ergen, 18’de ergen, 23’te üniversite bitmiş hala ergen. Fatih Sultan Mehmet 11 yaşında devleti devralırken ergen değil miydi, çocuk değil miydi? Biz şimdi paramızı çocuğa emanet ederken kaybeder mi diye kırk kere düşünüyoruz” dedi.

Çocuklarımız ekmeğin kaç para olduğunu bilmiyor

Kızların ev işlerini, erkek çocukların ise eve alınacakların fiyatını bilmediğini ifade eden Aslanhan; “Haftada bir kez kızınıza yemek yaptırın, evi temizletin ki biraz kıza benzesinler. Ekmeğin kaç para olduğunu bu ülkede bir bizim çocuklar bir de Kılıçtaroğlu bilmiyor. Erkek çocuklarını alsın babaları pazara, markete götürsün çocuklarınıza hayatı öğretin. Siz eğer öğretmezseniz hayat onlara çok acı şekilde öğretir” ifadelerini kullandı.

Programa Of Kaymakamı Eyüp Fırat ve eşi İpek Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Memur Sen Of İlçe Başkanı Yüksel Yaşar, Of TEF Dekan Vekili irfan Acar, Memur Sen Of İlçe Temsilcileri, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Temsilcileri, Daire Amirleri, Banka ve Fabrika Müdürleri, Mahalle Muhtarları, Okul Müdürleri, öğretmenler, İmam Hatipler ve aileler katıldı.

Program sonunda Başkan Sarıalioğlu Aslanhan’a Kur’an’ı Kerim hediye ederken Kaymakam Fırat ve Memur Sen Başkanı Yaşar da kendisine birer plaket takdim ettiler.