Prof. Dr. Karaismailoğlu Of'ta öğrencilerle buluştu

Prof. Dr. Karaismailoğlu Of'ta öğrencilerle buluştu

Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu Of’ta düzenlenen konferansta 10. ve 11. Sınıf öğrencileriyle tecrübelerini paylaştı.

Of’ta geleneksel olarak her ay düzenlenen “Örnek Kişilerle kendini Anla Geleceğini Planla”  projesi kapsamında Of’un yetiştirdiği bir değer 10. ve 11. Sınıf öğrencilerle bir araya geliyor.

Projenin bu ayki konuğu Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu oldu. Of Belediyesi Gün Batımı Kültür Merkezinde yapılan programda konuşan Prof. Dr. Karaismailoğlu, öğrencilere Mevlana’nın hayatından ve öğütlerinden kesitler sundu.

GEÇMİŞİ UNUTMAMAK GEREK

Karaismailoğlu konuşmasında; “Neşe saçmadan olmaz. İnsan hayatında neşe ve zevk olmazsa ürün veremez. Tabi ki bu neşe ve zevk dünyalık bir zevk değildir. Bizim milletimiz irfan sahibiydi. Büyüklerinden dinlediklerini unutmaz, onları aktarırdı. O anlamda Of’ta yaşayan Deli Hemit olarak bilinen kişinin arifliğini asla unutmam. Meczup olarak bilinen kişiden arifane sözler duyardık. Başının göğe ermesini istiyorsan bilgili olmalısın diyor Kutadgu Bilig. Sevilenlerin sevildiğini unutmamalıyız. Sevgili gençler, okuduğunuz okulda öğretmen olabileceğine göre okumalısınız. Dedelerimiz Of’ta Ruslara karşı 22 ay mücadele etti. Her türlü fenalığa karşı genç kızlarımız kara çarşafa bürünüp ellerine odundan baston alarak ihtiyar görüntüsüyle Ruslardan kurtulmaya çalıştılar. Daha güzel şeyle yaşamak için geçmişi unutmamak gerekir” ifadelerini kullandı.

BİLGİ EKMEKTEN DAHA ÜSTÜNDÜR

Bilginin ekmekten daha üstün olduğunu ifade eden Karaismailoğlu; “Dinlerken bütün bedeninizle dinlemeli, bakarken tüm saçlarınızla bakmalısınız. Nerede iyi konuşan görürseniz iyi bir dinleyicinin olduğunu da görürsünüz. İnsan tohumu toprağa ekilir de topraktan bir şey çıkmaz mı? diyor Mevlana. Dünya insan için gurbettir. Her yeni gün yenilenmek için fırsattır. Yola çıkmak yolda olmaktır. Bilgili olmak, görgülü olmak ekmekten daha üstündür. Geçmişi bilirseniz, unutmazsanız canlı ve diri kalırsınız. Unutmamak gerekir ki hayat bizi yeni ufuklara teşvik ediyor. Başarılarımızda büyüklerinizin ve ailemizin katkısı çoktur. Büyüklerimizin duasıyla yolunuza devam ediyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN SARIALİOĞLU; İLLA EDEP

Karaismailoğlu’na teşekkür eden Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu; “Değerli gençler, değerli hocamıza sizler adına teşekkür ediyorum. Bugün geleneksel hale getirdiğimiz projemiz kapsamında 17. Programı icra ediyoruz. Bunların içinden 11. Oflu akademisyeni sizlerle buluşturuyoruz. Ben her seferinde sizler adına heyecanlanıyorum. Buradan alacağınız tavsiyeleriniz sizler için çok önemlidir. Yunus Emre kulağımıza fısıldadığı gibi, ille edep ille edep sözünü çok anlamlı buluyorum. Kalıcı başarılarda edep çok önemlidir. Bilgiye aç olun. Size sadece bu ülkenin değil mazlum milletlerin ihtiyacı var. Ona göre ümit var olmalısınız. Allahın ümidinden ancak kâfirler ümidini keser. Sizleri seviyor, sizleri Allaha emanet ediyorum” dedi.

KAYMAKAM FIRAT; OF’UN ÖNEMİ İÇERİDE TAM ANLAŞILAMIYOR

Of Kaymakamı Eyüp Fırat ise yaptığı teşekkür konuşmasında; “Sevgili gençler bu benim beşinci çalıştığım yer. Sizler Of’un içinde yaşadığınız için Of’un ne kadar önemli yer olduğunu anlamaya bilirsiniz. Ama değerli hocam onca işinin arasında sizlere vakit ayırıp geldi. Onun için çok şanslısınız. İlçem adına kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kaymakam Fırat, Başkan Sarıalioğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu Prof. Karaismailoğlu’na plaket ve hediye takdim ettiler.