Emin Aşıkkutlu'dan Kutlu Doğum konferansı

Emin Aşıkkutlu'dan Kutlu Doğum konferansı

Of Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum programında konuşan KTÜ Rektör Yarımcısı Emin Aşıkkutlu; “Güvenilir insan olmak gerçek Müslüman olmanın vazgeçilmez şartıdır” dedi.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Of Müftülüğü tarafından Of Sahil Günbatımı Tesislerinde bir program düzenledi. Programa KTÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu konuşmacı olarak katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

DİN GÜVEN’DİR

Programın açılış konuşmasını yapan Of İlçe Müftüsü Recep Onat; “Güven duygusuna her zaman olduğu gibi bugün de ziyadesiyle muhtacız. Bu konu eğer yeterince idrak edilirse Müslüman dünyasının çekmiş olduğu sıkıntıların bertaraf edilmesi kaçınılmazdır. Hz. Peygamber bizim hayatımızın neresinde, hangi noktada ona itaat ediyoruz, örnek alıyoruz bunu sorgulamamız gerekiyor. Din güvendir, iman güvendir. İslam’ın inşa ettiği güven toplumunda canın koruması vardır, malın koruması vardır, aklın koruması vardır, dinin koruması vardır, neslin koruması vardır. İslam’ın inşa ettiği güven toplumunu samimiyet, sadakat, dürüstlük temin eder” ifadelerini kullandı.

Çarşıbaşı Camii Müezzini Ömer Tellioğlu’nun okuduğu ilahiler programa katılan davetlileri duygulandırırken programın konferans bölümünde KTÜ Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu kürsüye çıktı.

GÜVEN TOPRAKTAN BİTMEZ, GÖKTEN YAĞMAZ

Aşıkkutlu konuşmasında; “Güvenlik kavramı özünde çok geniştir. Güvenlik konusu insanoğlunun doğduğu andan itibaren ve hatta anne karnında iken bile ihtiyacıdır. İslamiyet tüm geçmiş dinlerin özünü taşır. Güven topraktan bitmez, gökten yağmaz. Konusu insandır. Birey güven ihtiyacını ilk önce ailesinden görmelidir. Çocuklarımıza ana kucağı, baba ocağı olabilecek güvenli bir ortam oluşturmamız gerekir. Birbirlerine güvenmeyen eşler çocuklarına da güven vermez. Böylelikle çocuk o güveni sokakta arar, yanlışa düşer. Müslüman diğer Müslümanların elinden ve dilinden emin olduğu kimsedir. Güvenilir insan olmak gerçek Müslüman olmanın vazgeçilmez şartıdır. Güven, huzur içinde yaşamanın en birinci şartıdır. Bütün insanlık güven buhranı yaşıyor. Biz Müslümanların yapacak olduğu tek şey her konuda Peygamber Efendimizi örnek almaktır” dedi.

Program sonunda Kaymakam Eyüp Fırat Prof. Aşıkkutlu’ya plaket takdim ederken Of Müftülüğüne ve din hizmetlerine yaptığı katkılar nedeniyle Ballıca Belediyesi Esi Başkanı Hayırsever İşadamı Hasan Çakır’a da plaket takdim edildi. Çakır’ın plaketini ise Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu takdim etti.

Programa Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Müftüsü Recep Onat, KTÜ Of Teknoloji Fakültesi Dekan Vekili İrfan Acar, Emniyet Müdürü Tolga Er daire amirleri, memurlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.