Başkan Sarıalioğlu'nun Miraç Kandili Mesajı

Başkan Sarıalioğlu'nun Miraç Kandili Mesajı

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kandil gecelerinin insanların gönüllerinin aydınlandığı, toplumun manevi değerlerin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği ve paylaşımların arttığı özel geceler olduğunu söyleyen Başkan Salim Salih Sarıalioğlu, manevi gecelerin, dostluk ve kardeşliğin gelişmesinde büyük katkısı olduğunu vurguladı.

Başkan Sarıalioğlu mesajında ayrıca şu görüşlere yer verdi: "Kandiller geçidinin Miraç durağında manevi dinamiklerimizin en anlamlılarından birini daha idrak ederken Ramazan Ayı'na yaklaşıyor olmanın engin heyecan ve mutluluğu içindeyiz. Yüce Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in hikmet dolu yolculuğunun gerçekleştiği Miraç gecesi, Müslümanların inanç ve kültür dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Miraç, insanlığın kurtuluşu için gönderilen Sevgili Peygamberimizin yaptığı, mukaddes ve manevi bir yolculuk, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur.

Kandil geceleri, milletimizin büyük önem verdiği, saygı duyduğu, ibadetle geçirdiği, hayır hasenâtın arttığı, duayla geçirilen, maneviyatın yükseldiği anlamlı gecelerdir. Allah'ın bir kez daha idrakini nasip ettiği bu mübarek gecenin; yapılacak ibadetler, hayırlar, infaklar ve dualarla Of halkına ve ülkemize hayırlar getirmesini niyaz ediyor, tüm İslam aleminin Miraç Kandilini kutluyorum" diye ifade etti.