Başkan Sarıalioğlu'nun Eczacılık Günü Mesajı

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu 14 Mayıs Eczacılık Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu Türkiye’de bilimsel eczacılık eğitiminin 14 Mayıs 1839 tarihinde başladığını ve bu yıl 178.sinin yılının kutlandığını belirtti. Hastalıkların tedavisinde ve gerektiği durumlarda hastalıklardan korunmada görev alan eczacıların, hekim, hemşire ve diğer sağlık personelleri gibi sağlık hizmetinin sunumunda önemli ve vazgeçilmez bir görev yaptıklarını vurgulayan Sarıalioğlu, yayınladığı mesajda eczacılık mesleğinin önemine de değinerek şu ifadelere yer verdi:

"Eczacılarımız, sadece hastalara ilaçların ulaştırılması aşamasında değil, ilaçların üretimi aşamasında, doğru ve etkin kullanımı ile halkımızın bilinçlendirilmesi noktasında da önemli bir yer tutmaktadır. Bu mesleğe ömür vermiş özveri ve gayretle mesleklerini icra eden tüm eczacılarımızın "14 Mayıs Eczacılık Gününü" en iyi dileklerimle kutlar, Eczacılık Fakültesi öğrencilerimize eğitim ve meslek hayatlarında başarılar dilerim" diye belirtti.