Başkan Sarıalioğlu’nun “Dünya Çevre Günü” Mesajı

Başkan Sarıalioğlu’nun “Dünya Çevre Günü” Mesajı

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu "5 Haziran Dünya Çevre Günü" mesajı yayınladı.

Başkan Sarıalioğlu, "İnsanlık, varoluşundan bu yana çevresini kendi ihtiyaçları doğrultusunda biçimlendirmeye çalışmış, gün geçtikçe artan bu çaba insanlığın ortak değeri olan çevreye büyük zararlar vermeye başlamıştır. Yapılan tahribata dikkat çekerek insanlara sorumluluklarını hatırlatmak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla 1972 yılından bu yana 5 Haziran “Dünya Çevre Günü” olarak kutlanmaktadır.

Son yüzyılda yaşanan hızlı sanayileşme, plansız şehirleşme ve doğal kaynakların fütursuzca tüketiminin olumsuz etkileri, yaşam kalitesini ve sürekliliğini tehdit eder hale gelmiştir. Gerekli tedbirler alınmadığı takdirde insanlığın gelecekte çok ciddi çevre sorunları ile yüzleşmek zorunda kalacağı unutulmamalıdır. Bu boyutuyla daha yaşanabilir bir dünya ideali, devletlerin olduğu kadar bireylerin de temel gayesi olmalıdır.

Doğal kaynakların ve doğanın ekolojik dengeye zarar vermeyecek şekilde işletildiği, çevre ile dost yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının arttığı, sürdürülebilir kalkınma ile doğal yaşam koşulları korunurken yaşam kalitesi ve hayat standartlarının geliştirildiği, temiz, yeşil ve yaşanabilir bir çevreyi gelecek nesillerimize bırakabilmemiz dileğiyle, tüm Oflu hemşerilerimin 5 Haziran Dünya Çevre Gününü kutluyorum" diye ifade etti.