Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu'nda Bilim Şenliği

TÜBİTAK 4006 Projesi kapsamında Of Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan sergi okul bahçesinde görücüye çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında 2013 yılında imzalanan anlaşma gereği okullarda bilimsel araştırmaları özendirmek, yeni mucitler çıkarmak için projeler yapılıyor.

Bu proje kapsamında da Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencileri hazırladıkları projeleriyle yeteneklerini gösterdiler.

TÜBİTAK 4006 Projesi kapsamında öğrenciler hayal güçleri ve yetenekleriyle hazırladıkları projeleri okul bahçesinde açılan sergi ile davetlilerin beğenisine sundular.

Serginin açılışına Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Dernekpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Hacıbektaşoğlu, İlçe Spor Müdürü Özcan Demirel, Memur Sen İlçe Başkanı Yüksel Yaşar, Okul Müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Açılışa katılan Başkan Sarıalioğlu ve davetliler standları teker teker ziyaret ederek öğrencilerden projeleri hakkında bilgiler aldılar.