Birlik ve Beraberlik Sofrası Of’ta Kuruldu

Birlik ve Beraberlik Sofrası Of’ta Kuruldu

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Of Belediyesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen geleneksel iftar yemeğinde birlik ve beraberlik sofrası Of ilçesinde kuruldu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Of Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen geleneksel iftar yemeği bu yıl da çok sayıda Ofluyu aynı sofrada buluşturdu.

Of Sahil Sosyal Tesisleri’nde açık alanda yapılması planlanan ancak havanın yağmurlu olması nedeniyle Of Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen buluşmaya Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Mahalle Muhtarları, parti üyeleri ve yüzlerce çok sayıda Oflu vatandaş katıldı.

Başkanlar Gümrükçüoğlu, Revi ve Sarıalioğlu, iftar programı öncesinde salondaki masaları dolaşarak vatandaşlarla tokalaşarak hal ve hatırlarını sordular. Çarşıbaşı Camii İmam Hatibi İsmail Küçükakyüz hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunduğu iftar yemeği, yapılan iftar duası ile başladı.

TÜRKİYE GÜÇLENEREK YOLUNA DEVAM EDECEK

Yüzlerce vatandaşın hazır bulunduğu programda katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin büyüyerek yoluna devam edeceğini söyledi. “Memleketimizin başına bir sürü bela açmak isteyenler var” diyen Gümrükçüoğlu, “Lakin asla başarılı olmayacaklar. Bu aziz millet buna asla izin vermeyecek. Ülkemiz her geçen gün daha da büyüyerek, daha da güçlenerek yoluna devam edecektir. 15 yıldır ülkemizde yaşanan gelişimlere mani olamadıkları gibi buna da kimse mani olamayacaktır” diye konuştu.

Konuşmasında iftar programına katılımlarından ötürü Oflulara teşekkür eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Evlerinizde rahatça iftar yapabilecekken, birliği, beraberliği, paylaşmayı yaşamak için buraya teşrif ettiniz. Bu kalabalık Trabzon’dan tüm dünyaya verilmiş bir mesajdır… Askerimiz, polisimiz, güvenlik güçlerimiz canlarını ortaya koyarak dinimizi, vatanımızı, mukaddesatımızı koruyorlar, komşu ülkelere, mazlum milletlere yardım ve desteğimizi temin ediyorlar. Güvenlik güçlerimize bu mübarek günlerde dua ediyoruz” ifadelerini kullandı.

BİR ARADA OLMANIN MUTLULUĞU

Oruçların açılması ve duaların edilmesinin ardından bir konuşma gerçekleştiren Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, “Şirin İlçemiz Of’ta birlik ve beraberlik duygularıyla aynı masa etrafında, aynı sofrada değerli hemşehrilerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık. Sevginin, paylaşmanın ve kardeşliğin en yücesini yaşadığımız Onbir Ayın Sultanı Ramazan ayında, Trabzon Büyükşehir Belediye'miz ile birlikte geleneksel hale getirdiğimiz Geleneksel Büyük İftar Programımızda Of Sahil Sosyal Tesisleri’nde orucumuzu açmanın huzurunu yaşadık. Ben bu güzel tablonun oluşmasında bu organizasyonun oluşmasında katkısı olan başta Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na ve ekibi ile belediye çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca siz değerli hemşehrilerimize de katılımınızdan dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Cenabı Allah bizleri, Kadir Gecesine, Ramazan Bayramına ve daha nice ramazan aylarına ulaştırsın. Hep Birlikte Daha İyiye Daha Güzele” şeklinde konuştu.