Of kemençe ve horon festivalinde buluştu

Of kemençe ve horon festivalinde buluştu

Of Sahil alanında düzenlenen ve 6 ülkeden halk topluluklarının katılımıyla gerçekleştirilen Kemençe ve Horon Festivalinde Of ve bölge halkı eğlenceli dakikalar yaşadı.

Karadeniz Gençlik Kulüpleri Federasyonu tarafından organize edilen ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Beşikdüzü Belediyesi, Maçka Belediyesi ve Of Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 1.Uluslararası Kemençe ve Horon Festivali’nin Of ayağı renkli ve eğlenceli anlara sahne oldu.

Türkiye'den çeşitli illerden töresel halk topluluklarının yanı sıra Gürcistan, Kosova, Azerbaycan, Bulgaristan, İran ve Kamerun'dan halk oyunları topluluklarının katıldığı festivalin Of ayağı, Of Sahil Parkında yapıldı.

Akşam saatlerinde Of’a gelen halk topluğu ekipleri Of Kaymakamı Eyüp Fırat’ı ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nu makamlarında ziyaret ettiler.

Ziyaretlerin ardından kortej yürüyüşü yaparak Sahil Parkına geçen halk topluluğu ekipleri parktaki festival alanında halkla buluştular.

Of Kaymakamı Eyüp Fırat ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nun da katıldığı programda Türkiye’nin çeşitli yörelerinden ve 6 ülkeden gelen halk oyunları ekipleri gösterilerini sundular.

Program Yusuf Cemal Keskin ve Cemal Berber’in Kemençesi eşliğinde katılımcıların horon oynanmasıyla sona erdi.