Of'un trafik sorunu masaya yatırıldı

Of'un trafik sorunu masaya yatırıldı

Of Kaymakamı Eyüp Fırat ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu öncülüğünde düzenlenen toplantıda Of’un şehir içi trafik sorunu masaya yatırıldı.

Of Kaymakamlığı tarafından düzenlenen ve esnafın da katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Of’un şehir içi trafik sorununu çözüm yolları arandı.

Toplantıya Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Ofspor Kulübü Başkanı Olcay Saral, Jandarma Komutanı Tanju Tanrıverdi, Of Emniyet Müdür Vekili Tayfun Demirci, Of Belediyesi Zabıta Amiri İsmail Sarıalioğlu, çok sayıda esnaf ve basın temsilcileri katıldı.

TRAFİK SORUNUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ

Yaz mevsimi nedeniyle Of’ta aşırı bir trafik yoğunluğu yaşandığını ifade eden Kaymakam Fırat; “Esnafımızla zaman zaman yatığımız sohbetlerde bu konuda bir istişare yapılması yönünde talepler geldi. Biz de bugün Sayın Belediye Başkanımız, Jandarma, Emniyet ve Zabıta yetkililerimiz ve siz değerli esnaf arkadaşlarımızla bir araya geldik. Burada birlikte bir çözüm önerisi ortaya koyarak trafik yoğunluğunu azaltacak tedbirleri belirlemek istiyoruz. İnşallah bu toplantı ile bu soruna bir çözüm getirmiş oluruz” dedi.

GÜNDE İKİ KEZ ÇÖP TOPLUYORUZ

Esnaflara seslen Başkan Sarıalioğlu ; “Biz burada ev sahibiyiz. Dolayısıyla dışarıdan gelen vatandaşlara hem iyi davranmak hem de gönüllerini hoşnut etmek zorundayız. Ama zaman zaman onları da uyarmak zorundayız. Herkesin bulunduğu çevreyi temiz kullanması gerekiyor. Günde 3 kez sokakları süpürtüp 2 kez de çöp aldırıyoruz ama yine de sokaktaki pisliği engelleyemiyoruz. Bu konuda da herkes elini taşın altına koymalıdır” diye konuştu.

OFSPOR MARKASINA SAHİP ÇIKMAK OFLUNUN BORCUDUR

Ofspor yaşatmamız gereken markalardan bir tanesidir diye Sarıalioğlu; “Vatandaşlar diyor ki otoparkı Ofspor’a tahsis ettin bize peşkeş çektin. Ofspor bizim gurur kaynağımızdır. Yaşatılması gereken bir markadır. O nedenle otoparkımızı Ofspor’umuza tahsis ettik”  diye konuştu.

OFLUNUN RAHATLIK PROBLEMİ VAR

Of’un otopark problemi yok, Oflunun rahatlık problemi var diyen Sarıalioğlu ; “Oflu aslında iyi niyetli ama şalterimiz çok kısa. Bardağı kırar ondan sonra parçaları bir araya getirmek için uğraşırız. Bizim insanımız öyle bir rahatlık var. Otoparklarımız aslında yeterli. Atatürk Bulvar’ında yaklaşık 250 araç park edebiliyor. Kapalı otoparkımız 200 araç alıyor. 600 araç dere boyunda park edebiliyor. Sahilde de 300 araçlık otoparkımız var. Ama Of’ta otopark sorunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

ATATÜRK BULVARINI GÜZELLEŞTİRECEĞİZ

Atatürk Bulvarı için proje hazırladıklarını ifade eden Başkan Sarıalioğlu; “Atatürk Bulvarı çoğu şehirde olmayan nadide bir bulvar. Onu güzelleştireceğiz. Bulvar üzerindeki konutların dış cephelerini tek tip yapmayı planlıyoruz. Bulvar tamamen trafiğe kapatmamız çok radikal bir karar olur ama tüm ilçe genelinde kaldırımları genişleteceğiz. Dış cephesiyle, aydınlatmasıyla ve yine ağaçlarıyla güzel bir yer haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.