Yakup Türköz Özel Eğitim öğrencilerine tablet

Yakup Türköz Özel Eğitim öğrencilerine tablet

FATİH projesi kapsamında Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Of Yakup Türköz Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu 9. ve 10. Sınıf öğrencilerine tablet dağıtımı yapıldı.

Fırsatları Arttırma Teknolojiyi İyileştirme Harekatı (FATİH) projesi kapsamında Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Of Yakup Türköz Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu 9. ve 10. Sınıf öğrencilerine tablet dağıtımı yapıldı.

Törene İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve Ak Parti Of İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu katıldı.

FATİH PROJESİ DEVAM EDİYOR

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu yaptığı konuşmada; “Bakanlığımızın son yıllarda ortaya koyduğu en büyük projelerden biri olan Fırsatları Arttırma Teknolojiyi İyileştirme Harekatı (FATİH PROJESİ),şükürler olsun ilçemizdeki bütün okullarda uygulanmaktadır. Özellikle akıllı tahtalarımız bütün okullarımızda var. Okullarımızın büyük çoğunluğunda internet bağlantılarımız var. Bugün burada özel yavrularımıza Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz ile tablet dağıtımını yapacağız. 2 yıl önce de yine İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından tabletler verilmişti. Şu anda ise 9 ve 10. Sınıflara dağıtımı yapacağız. Ben bu özel çocuklarımıza vermiş olduğu değerden dolayı İl Milli Eğitim Müdürümüze, katılımlarınızdan dolayı da siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

HİÇBİR ÇOCUK ATIL DEĞİLDİR

Trabzon genelinde kendilerine emanet edilen 141 bin öğrenci olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş; “Onların hiç birini diğerinden ayırt etmeden ekibimizle, öğretmenlerimizle, teşkilatımızla beraber onları geleceğe hazırlıyoruz. Aslında ülkemizde hiçbir çocuk atıl değildir. Bu özel çocuklarımızın da yeteneğinden istifade edeceğiz. Çocuklarımız bu okullarda yeteneklerini geliştirdikçe hem kendi kendine yeter olacak, hem de topluma, ülkemize faydalı olacaklardır. Ben özellikle burada çocukların eğitimi ile uğraşan öğretmen kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum. Bu çocukların dünyasına girmeden, onlarla irtibat kurmadan onlara bir şey vermek mümkün değildir. Bizim öğrencilik yıllarımızda özel çocuklarımıza devlet sadece bekçilik yapardı. Ama şimdi fen lisesinden, sosyal bilimler lisesinden farksız bir donanımla çocuklarımız geleceğe hazırlanıyorlar” diye konuştu.

ASIL YETENEK BU ÇOCUKLARDIR

Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik; “Buradaki gençlerimiz bizlerin de doğru karar almasında,  vicdani hareket etmemizde, beyin muhasebesi yapmamızda her zaman tetikleyici gençlerimizi, unsurlarımız yeteneklerimizdir. Böyle bir organizasyonu gerçekleştiren herkese teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Asıl yetenek bu çocuklardır” ifadelerine yer verdi.

BİZ SİZE YÜREĞİMİZİ AÇIYORUZ

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu konuşmasında; “Bu özel yavrularımız bize Allah’ın emanetidir. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin. Devletimizin gücünü hissettiren uygulamalardan bir tanesi de budur. Bu organizasyonlar, bu işlemler eskiden de vardı ama bir takım eksikliklerden, görmemezliklerden dolayı bu işler hep arkaya atılıyordu. Şükürler olsun ki son 15 yılda bir çok alanda olduğu gibi eğitim alanında da güzel örnekler gösteriliyor. Bize aranızda yer açın size neler yapabileceğimizi gösterelim çok güzel bir slogan. Biz size yüreğimizi açıyoruz siz de bize neler yapabileceğinizi çok güzel bir şekilde gösterin” ifadelerine yer verdi.

ÖZEL ÇOCUKLAR ÖZEL İLGİ GEREKTİRİYOR

Of Kaymakamı Eyüp Fırat ise yaptığı konuşmada; “Özel çocuklar özel ilgi gerektiriyor. Ben göreve ilk başladığımda İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle beraber burayı ziyaret ettiğimde çok duygulandım. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Özel çocuklarımızla beraber olabilmek, onların hayata katılmalarına yardımcı olabilmek çok önemli” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Müdürü Aktaş, İl Emniyet Müdürü Çevik, Of Kaymakamı Fırat, Başkanlar Sarıalioğlu ve Terzioğlu öğrencilere tablet dağıttılar.