Atatürk, vefatının 79. yılında Of’ta düzenlenen törenle anıldı

Atatürk, vefatının 79. yılında Of’ta düzenlenen törenle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yılında Of’ta düzenlenen törenle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 79. yılında tüm yurtta olduğu gibi Of’ta da düzenlenen çelenk sunma ve anma töreniyle anıldı.

Ali Yeşilyurt İmam Hatip Orta Okulu bahçesinde düzenlenen çelenk sunma töreninde Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve Garnizon Komutanı Tanju Tanrıverdi Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Kaymakam Fırat ve Başkan Sarıalioğlu’nun yanı sıra törene katılan zevat, Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 9.05’te 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu ve ardından İstiklal Marşını okundu.

Çelenk sunma töreninin ardından Şehit Ahmet Türkkan Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde Atatürk’ü Anma Programı düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, öğrencilerin şiir okuması ve günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasıyla devam etti.

Programda Türk Tarih Kurumu tarafından hazırlanan ve Atatürk’ün son anlarının anlatıldığı “Son Yolculuk” adlı video gösterimi sunuldu.

İmamettin Hoca veda etti

Programın son bölümünde 65 yaşında olan ve 6 ay sonra yaş haddinden emekliye ayrılacak olan 46 yıllık Tarih Öğretmeni İmamettin Hanlıoğlu, Atatürk’ün hayatı ile ilgili bilgiler verdi.

Programa Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Garnizon Komutanı Tanju Tanrıverdi, Emniyet Müdürü Nurettin Saçkan, Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Siyasi Parti Temsilcileri, Banka Müdürleri, Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.