Of’ta 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Of’ta 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Of Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulunda kutlama programı düzenlendi.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Millet Mekteplerinin Başöğretmeni unvanı verilişinin 89. Yıldönümü olan 24 Kasım Öğretmenler günü çelenk sunma töreni ve Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu Salonunda hazırlanan programla kutlandı.

Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu’nun bahçesinde bulunan Atatürk Büstüne İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’nun çelenk sunmasıyla başlayan kutlama programı, okulun konferans salonunda devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Kaymakam Vekili Murat Yıldız ve Başkan Sarıalioğlu’nun da birer selamlama konuşması yaptığı programda Öğretmenler Günü nedeni ile düzenlenen etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödül takdim edildi.

Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin Mesleğe Giriş Yemini yaptığı programda mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına ve kıdemli öğretmenler adına Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Dunay birer konuşma yaptılar.

Programa Kaymakam Yıldız ve Başkan Sarıalioğlu’nun yanı sıra Okul Müdürleri, Daire Amirleri, Siyasi Parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

HAYATIMDA BİRÇOK ÖĞRETMENİMİN İZİ VAR

Kaymakam Murat Yıldız ; “Hayatımda birçok öğretmenimin izi var. Dernekpazarı Kaymakamı, Of Kaymakam Vekili olarak bugün burada konuşabiliyorsam onların sayesindedir. İlkokul dördüncü sınıfta İngilizce dersinde öğrendiğim kelimeler İngiltere’ye gittiğimde kulağımda yankılandı. Sizlerin mesleği ve görevi çok kutsal. Allah sizi başımızdan eksik etmesin” dedi.

ÖNCE ANNELERİMİZİ EĞİTMELİYİZ

Bizler öğretmenlerimizi yüreğimize kazıyarak onların bize öğrettikleriyle, onların bize öğrettiği anlayışla yürümeye devam ediyoruz. Eğitim her şeyin başı ve bizler eğitimin anne karnında başladığına inanan ilk emri Oku olan bir dinin mensupları olarak eğitime çok önem vermeliyiz. Önce annelerimizi eğitmeliyiz ki onlar bizim ilk öğretmenlerimiz. İçinizden yetişmiş bir evladınız olarak burada çok değerli öğretmenlerim var. Yürekten inanıyorum gençlerimiz bizim başaramadığımız şeyleri siz değerli öğretmenlerimiz sayesinde başaracaklar. Geleceğe hep birlikte yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

MİLLETİN VAROLUŞ VE YOK OLUŞLARINI BELİRLEYEN ÖĞRETMENLERDİR

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu; “Milletlerin varoluşlarını ve yok oluşlarını belirleyen öğretmenlerdir. İnsanı sevmeyi, bu milleti bir arada tutan temel değerlere bağlılığı, vatan ve bayrak sevgisini, ne için yaşayıp ne için ölünmesi gerektiğini, dostunu, düşmanını öğretecek olan sizlersiniz. Bu nedenle çocuklarımızı ve gençlerimizi özgür düşünen, bağımsız karar verebilen, özgüven sahibi, problem çözme yeteneği gelişmiş, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından takip edebilen, bunun da ötesinde bilim ve teknoloji üretebilen, vatanseverler olarak yetiştirmek sizin elinizdedir. Bu duygu ve düşüncelerle öğretmenler gününüzü kutlarım” diye konuştu.