Of'tan ABD ve Trump'a Kudüs tepkisi

Of'tan ABD ve Trump'a Kudüs tepkisi

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak açıklamasına tepki gösteren Oflular, Cuma Namazı çıkışında Of Çarşıbaşı Camii önünde bildiri okudular.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak açıklamasına tepkiler artarak devam ediyor. Trump’a bir tepki de Of’tan geldi.

Cuma Namazı çıkışında Of Çarşıbaşı Camii önünde toplanan yaklaşık bin kişilik topluluk, basın açıklaması yaparak Trump’a tepki gösterdiler.

Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkan Vekili Halim Kaya, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Kudüs, tüm Müslümanların Kırmızı Çizgisidir

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların Kırmızı Çizgisidir. Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır.

Bu karardan en kısa sürede dönülmelidir

Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam’ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır. İslam’ın harem-i izzeti olan Kudüs’ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir.

Dünya 5’ten büyüktür

Türkiye’nin, İnsanlığın silueti olan Kudüs’ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız. Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye’nin çağrısına kulak vererek Kudüs’e sahip çıkacağına inanıyoruz. Bu hadise, Cumhurbaşkanı’mızın küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği “Dünya 5’ten Büyüktür” itirazının haklılığını teyit etmiştir.

Basın açıklaması Of Çarşıbaşı Büyük Camii İmam Hatibi İsmail Küçükakyüz hocanın yaptığı dua ile sona erdi.