Oflulardan Süleyman Soylu’ya Destek Yürüyüşü

Oflulardan Süleyman Soylu’ya Destek Yürüyüşü

Of’ta Sivil Toplum Kuruluşlarının öncülüğünde düzenlenen yürüyüş ve yapılan basın açıklaması ile Oflu hemşerileri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya desteklerini bildirdiler.

Of’ta bir grup sivil toplum kuruluşu temsilcileri öncülüğünde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için destek yürüyüşü ve basın açıklaması yapıldı.

Of Memur Sen, Of Ticaret ve Sanayii Odası, Of Şoförler ve Otomobilciler Odası, çok sayıda dernek ve vakıf tarafından düzenlenen yürüyüş Of Belediyesi önünden başladı.

Belediye önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk Bayrakları ve Süleyman Soylu lehine sloganların yer aldığı dövizlerle Bakan Soylu lehine sloganlar atarak Atatürk Bulvarı’na doğru yürüyüşe geçtiler.

PTT önüne kadar yürüyen topluluk, burada Memur Sen Of İlçe Başkanı Yüksel Yaşar tarafından yapılan basın açıklamasını dinleyerek Bakan Soylu’ya destek verdi.

“Ülke olarak Milli Güvenlik açısından sıkıntılı süreçlerden geçilen bu dönemde İçişleri Bakanımız, Trabzon Milletvekilimiz, Oflu Hemşerimiz Sayın Süleyman Soylu’nun yanında olduğumuzu belirtmek üzere burada toplandık” diyen Başkan Yaşar açıklamasında; “Terörle mücadelenin kesintiye uğramadan devam etmesi adına üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz.  FETÖ ve diğer terör örgütlerini maşa olarak kullanan Küresel güçler, ülkemize yönelik saldırılarını devam ettirmekteler.  Milletçe bu saldırılara karşı her zaman dik durmalıyız. Geçmişte olduğu gibi bu gün de devletimizin bekası için elimizi taşın altına koyduk ve koymaya devam ediyoruz. Özellikle İkinci Kurtuluş savaşı diye nitelendirilen 15 Temmuz Hain darbe girişimini; milletimiz, canı pahasına verdiği Milli bir mücadele ile darma duman etmiştir.  15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra bütün ezberler bozulmuş, Trabzon Milletvekilimiz Sayın Süleyman Soylu’nun da İçişleri Bakanlığı görevine getirilmesiyle birlikte terörle mücadelede daha etkin ve daha kararlı bir süreç başlamıştır. Bu görev yalnızca sayın bakanımız için değil, Trabzon kenti için de bir onur vesilesidir. Tıpkı Milli Mücadele yıllarında olduğu gibi önemli görevler üstlenen Trabzon Kenti, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulmasında nasıl elini taşın altına koyduysa, bu gün de yine benzer bir görev ile tarihsel sorumluluğunu yeniden sırtlamıştır. Terör örgütlerine kök söktüren güvenlik güçlerimiz, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile büyük bir özgüven ve moral bulmuştur.

Bu moral ve özgüven, bütün güvenlik birimlerimizin başarılarını arttırmış ve kısa sürede terörle mücadelede tarihe geçecek başarılara imza atılmıştır. İşte bu yüzden, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya yönelen her türlü saldırı ve iftiralar terör örgütlerinin işine gelmektedir. Bizler Sivil Toplum Kuruluşları olarak Trabzonlular adına İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya yönelik her türlü iftira ve saldırıyı kınıyoruz!

Sırf siyaset yapayım derken terörle mücadele sürecine zarar verecek şekilde siyaseten etik olmayan açıklamalar yapılarak aslında güvenlik güçlerimiz yıpratılmaktadır.  Bizler, Trabzon’da ve Of’ta bulunan sivil toplum kuruluşları olarak, İçişleri Bakanımıza sahip çıkmayı milli bir vazife olarak görüyoruz. Hep birlikte teröre karşı büyük bir mücadele veren Bakanımızın yanında olmalıyız. Özellikle bizler Trabzon olarak, Of olarak bakanımızı asla yalnız bırakmayacağız. Bu, Milli bir duruştur! Her konuşmasında Trabzon Milletvekili olmasından onur ve gurur duyduğunu ifade eden bakanımıza şunu söylemek istiyoruz.

Sayın Bakanım bizler seninle gurur duruyoruz. Teröre karşı verdiğin mücadelenle gurur duyuyoruz. Trabzon seninle gurur duyuyor. Trabzon’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları olarak İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun yanında olduğumuzu belirtiyor, herkesi terörle mücadele veren içişleri bakanımıza destek olmaya davet ediyoruz.

Şehir olarak tüm Trabzonlular ve tüm Oflular Süleyman Soylu’nun yanındadır.

Terörle mücadelede Türkiye, bakanımızın yanındadır. Kamuoyuna saygıyla arz ederiz” ifadelerine yer verdi.

Basın açıklamasına Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Ak Parti Of İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu, MHP Of İlçe Başkanı Hüseyin Ayaz, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Fabrikaları Müdürleri, Daire Amirleri, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, of esnafı ve çok sayıda vatandaş katıldı.