Müftüler 2018’in ilk toplantısını Of’ta yaptı

Müftüler 2018’in ilk toplantısını Of’ta yaptı

Trabzon Müftüsü Keramettin Demir Başkanlığı’nda yapılan 2018 yılının ilk ilçe Müftüleri Toplantısı, Of Müftülüğü’nün ev sahipliğinde Of Kaymakamı Eyüp Fırat ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nun katılımıyla Of’ta yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığının mevzuatı çerçevesinde her ay farklı bir ilçede yapılan ilçe müftüleri toplantısı bu ay Of Müftülüğü’nün ev sahipliğinde Of’ta yapıldı.

Trabzon Müftüsü Keramettin Demir Başkanlığı’nda yapılan ve Of Kaymakamı Eyüp Fırat ile Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nun da bir süre konuk olduğu toplantıda gündeme dair konular ele alındı.

KADIN MÜFTÜ YARDIMCISI DA KATILDI

İl Müftülüğü ile ilçeler arasındaki koordineyi güçlendirmek, yürütülen iş ve işlemlerde birlikteliği sağlamak, hizmette verimliliği artırmak ve yapılan hizmetleri yerinde görmek maksadıyla yapılan toplantıya kısa bir süre önce Trabzon Müftülüğü’nde göreve başlayan kadın İl Müftü Yardımcısı Melek Menteşe, diğer İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri ve İlçe Müftü Vekilleri katıldı.

Toplantıda İl ve İlçe Müftülükleri tarafından planlanan 2018 yılı içerisinde yapılacak olan çalışmalar, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren müftülüklere verilen Nikâh Kıyma yetkisi, İl Müftülüğü ile ilçe müftülükleri arasındaki genel koordinasyon ve resmi yazışmaların takip işlemleri ele alındı.